Передплата 2024 «Добра кухня»

Журнал Sports Illustrated долучився до руху #MeToo (Оновлено)

  • 17.02.2018, 10:49
  • 1 634

Нова фотосесія журналу, не ретушована комп’ютером, презентує моделі plus-size

Журнал Sports Illustrated вперше у своїй історії видав номер з невідретушованими на комп’ютері фото. Світлини представляють оголених жінок або ж моделей у купальниках.

Це число видання присвячене рухові #MeToo, міжнародній кампанії, покликаній звернути увагу на сексуальні домагання.

У фотосесії взяли участь матусі, спортсменки, письменниці, моделі plus-size, а також одна чорношкіра жінка. Але найцікавішою рисою цієї сесії є те, що фото у ній жодним чином не редаговані. Ілюстратори добірки зробили ставку на цілковиту натуральність.

Акцію назвали «Її власними словами», і вона має на меті підтримати позицію жінок щодо перегляду способу їх презентації у медіах, який практикувався досі.

The Independent наводить слова однієї із учасниць сесії. Гьюнтер МакҐреді, модель plus-size, стверджує, що у цьому випадку позування перед фотокамерою було чимось суттєво іншим, ніж просто витвором для ілюстрування журналу. Радше, це шанс для звернення до інших жінок. Сесія виявилася для самих моделей дуже особистим, інтимним, важливим та історичним життєвим епізодом.

«Колись мені розповіли, що не можу стати моделлю, бо не є достатньо стрункою, маю целюліт на ногах і складки на животі», - зізнається МакҐреді.

Вона додає, що здає собі справи у тому, що немає більш гнітючого відчуття, ніж мавпування когось, ким ти не є.

- Ця чудова сесія – для кожної дівчинки, яка живе з почуттям, що не зможе реалізувати власні очікування. Поза тим, нереальні, штучні образи, які вона щодня бачить у медіа, затуляють її справжній світ ", - завершує МакҐреді.

До сесії долучилася також сноубордистка-паралімпійка Бренне Хакабі. Вона втратила ногув 2010 році, однак це не завадить їй взяти участь у Зимовій Паралімпіаді 2018-го. Брена каже, що сесія для журналу Sports Illustrated стала для неї величезним актом визнання. «Я зробила це для інших неповносправних жінок, аби допомогти їм у самоутвердженні. Я колись теж переймалася тим, що люди подумають про мене, навіть не хотіла виходити з дому. Але коли народила дочкуЮ то здала собі справу з того, що відсутність ноги не може закрити для мене життя», — розмірковує Бренне.

Схожі новини