Передплата 2024 «Добрий господар»

Cуд продовжив арешт Зайцевій і Дронову

Зайцевій і Дронову продовжили арешт до 7 квітня

Київський районний суд Харкова продовжив арешт підозрюваним у справі про смертельну ДТП.

Як повідомляє NewsRoom, Олена Зайцева і Геннадій Дронов залишаться під вартою до 7 квітня.

Варто зазначити, що захист Дронова виступав за пом'якшення запобіжного заходу, тоді як адвокати Зайцевої не проти її перебування під вартою.

Крім того, суддя вирішив не повертати обвинувальний акт назад в прокуратуру і призначив дату першого засідання по суті - воно пройде 19 лютого.

Також суд задовольнив сім цивільних позовів на мільйон гривень кожен, які були заявлені потерпілими.

З обвинувального акта Зайцевої "зникли" опіати

З обвинувального акта винуватиці ДТП на вулиці Сумській Олени Зайцевої "зникли" згадки про опіати, які були виявлені в її організмі після аварії.

Про це повідомляє ТСН.

При цьому в прокуратурі підтвердили, що наркотичне сп'яніння вони довести не змогли.

Водночас в обвинувальному акті слідство вважає винними обох учасників ДТП. За висновком слідчого, Зайцева на швидкості, вище дозволеної, виїхала на перехрестя вже на жовтий сигнал світлофора. Дронову також інкримінується виїзд на жовтий і те, що він не помітив авто Зайцевої.

На засіданні суду адвокати Зайцевої не заперечували проти того, щоб почати слухати справу по суті, а захист Дронова вважає, що починати передчасно.

Родини загиблих у ДТП вимагатимуть по мільйону компенсацій

Три сім'ї, які втратили близьких у жахливій ДТП на центральній вулиці Харкова, будуть вимагати по мільйону гривень компенсації.

Про це заявив адвокат Дмитро Марцонь, що представляє їхні інтереси, передає NewsRoom.

Спочатку жодна із сімей не хотіла вести переговори про відшкодування, була жорстка відмова, а грошові перекази від сім'ї одного з учасників аварії були повернуті. Зараз близькі загиблих дійшли іншого варіанту. Сума в мільйон гривень для людей, які втратили своїх рідних – це моральна, а не юридична або фінансова категорія,
– розповів юрист.

Правозахисник зазначив, що таке рішення прийняли Людмила Сокол, яка втратила доньку і внучку, сестра загиблої Ніни Кобисевої, а також батько Наталії Умаєвої. Позиція інших родичів жертв поки невідома.

Нагадаємо, 18 жовтня у Харкові сталась ДТП, внаслідок якої загинули 6 осіб. За кермом Lexus перебувала 20-річна Олена Зайцева, яку взято під арешт. А автомобілем Volkswagen Touareg керував Геннадій Дронов, якого суд теж узяв під варту.

Окрім того, дві родини Берченків та Євтєєвих, члени яких загинули і постраждали у резонансній аварії у Харкові, повернули гроші матері Олени Зайцевої, що скоїла ДТП.

Підозрюваним у вчиненні смертельної ДТП у Харкові вручили обвинувальні акти

Підозрюваним загрожує від 5 до 10 років

Підозрюваних у вчиненні смертельної ДТП у Харкові, в якій загинули 6 осіб, обвинувачують у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що призвело до загибелі людей, їм загрожує до 10 років в'язниці.

Про це "Українській правді" повідомили адвокат підозрюваної у скоєнні аварії Олени Зайцевої Юлія Козир та адвокат другого підозрюваного Геннадія Дронова Сергій Перепелиця.

За їх словами, підозрювані уже отримали обвинувальні акти, на 14:00 6 лютого призначене підготовче засідання у справі.

"Обвинувальний акт вручено. Дронова обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони спричинили загибель кількох осіб, караються позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років – ред.). Покарання від 5 до 10 років. Пом'якшувальних обставин не виявлено", - сказав Перепелиця.

Він сподівається, що Дронову не дадуть максимальний термін.

"Щодо максимального терміну не впевнений, але в цій справі можливо все", - додав він.

За словами адвоката, Дронов почувається уже краще, 6 лютого він братиме участь у судовому засіданні.

Обвинувальний акт отримала і друга підозрювана у вчиненні смертельної аварії Олена Зайцева.

"Обвинувальний акт отримали. У нас один обвинувальний акт, де прописані, як діяння Зайцевої, так і діяння Дронова", - сказала адвокат Козир.

Вона додала, що щодо Зайцевої враховані пом’якшувальні обставини.

"Прокуратура вказала в обвинувальному акті розкаяння Зайцевої як пом’якшувальну обставину", - сказала Козир.

За словами адвоката, Зайцева буде присутня на підготовчому засіданні 6 лютого.

"Звісно, буде. Думаю, що обоє підозрюваних будуть доставлені на засідання. Думаю, що сьогодні суд розглядатиме питання про можливість продовження запобіжного заходу", - підсумувала Козир.

Схожі новини