Передплата 2024 «Добрий господар»

Білоусові порції завеликі, Ганущин вподобав мізерію, а Бандра й надалі обідає бутербродами

Знову запрацювала їдальня Львівської обласної ради.

Цього тижня у Львівській ОДА відновила роботу так звана чиновницька їдальня (на балансі обласної ради), що на першому поверсі “Білого дому”. Харчевня працює не перший рік, але час від часу з різних причин закривалася. Тепер заклад громадського харчування обслуговує одне з підприємств Львова, що займається кейтерингом. Депутати Львівської облради погодили для цього підприємця оренду приміщення їдальні площею 235 “квадратів” на майже три роки із символічною платою — одна гривня на рік (без ПДВ).

В облраді кажуть, на конкурс, де визначали ресторатора, який працюватиме у чиновницькій їдальні, документи подав лише один підприємець. Він і виграв конкурс. Як повідомив “ВЗ” начальник управління майном спільної власності Львівської обласної ради Микола Бандра, головна умова для орендаря — допуск до навчальної практики учнів і слухачів Львівського вищого професійного училища торгівлі та сфери послуг. Чиновник каже, попри символічні ціни на страви, він не обідає у їдальні, бо любить домашню їжу. Зазвичай на роботі пан Бандра харчується бутербродами, які йому готує дружина.

А от перший заступник голови Львівської облради Андрій Білоус у їдальні частий гість. Раніше ходив обідати в кафешки, що поруч з обласною радою. Тепер в обідню перерву не витрачає зайвого часу, аби перекусити. “Ціни там хороші, - каже заступник голови облради. - На трьох замовили комплексний обід, заплатили 200 гривень. Сподобалися страви з м’яса, смачні. Маю невеличке зауваження — порції завеликі. У нас сидяча робота, мало рухаємося, тож порції могли би бути меншими”. Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин розповів, що за обід для двох заплатив у їдальні 157 гривень. Каже, сподобалася мізерія.

Наразі ціни у чиновницькій їдальні нижчі, ніж в інших кафе Львова. Перші страви (бульйон, гороховий суп, борщ) — 20 гривень, салат (“Дністер”, з вареного буряка, з тушкованою морквою та печерицями) - 15-19 гривень. За гречку, рис, картопляне пюре доведеться викласти 15 гривень, за шматок хліба — 4 гривні. З м’ясного у їдальні можна замовити печінку по-гавайськи (20 гривень за сто грамів), відбивну по-французьки — 24 гривні, котлету по-італійськи — 22. Кава та чай — 10-15 гривень. Вода, сік у картонній коробці чи кола - 16 гривень.

Фото автора

Схожі новини