Передплата 2024 «Добра кухня»

До коханої – зі смартфоном у трусах

  • 28.01.2018, 11:00
  • 2 239

Офіційно оформити згоду на секс можна буде через ґаджет.

Нещодавно світом прокотилася хвиля гучних викриттів у сексуальних домаганнях, яка звела нанівець або ж завдала відчутних збитків репутації та кар’єрі багатьох відомих чоловіків. Однією з перших жертв колективного осуду став відомий продюсер Харві Вайнштейн. І точно не останньою — “кола на воді” від каменя, який кинули у Голлівуді, явно вщухати не збираються. А тут ще й у Швеції парламент прийняв одіозний законопроект, покликаний усіх захистити від насилля. Згідно із нововведенням, яке почне діяти з 1 липня 2018 року, у будь-якого потенційного партнера для розваг у ліжку спочатку доведеться отримати згоду на секс. Звинувачення у зґвалтуванні можуть пред’явити, якщо один із коханців не отримав явної згоди або не дав чіткої згоди сам. Критики закону стверджують, що у суді це виглядатиме як слово гіпотетичного ґвалтівника проти слова гіпотетичної жертви. Саме одного такого слова може бути достатньо, аби зруйнувати чиюсь кар’єру та добре ім’я. Щоб не “спалитися” в ліжку, на допомогу “донжуанам” прийшли сучасні технології.

Сервіс під назвою LegalFling пропонує користувачам перед статевим актом зі свого ґаджету відправляти запит партнеру, аби переконатися, що бажання обопільне, і офіційно оформити згоду на секс. Якщо ж “після” партнер(ка) увімкне “задню” і прозвучать звинувачення у домаганні, використовувати її як підтвердження невинності. В анотації вказано, що кнопка “погодитися” юридично зобов’язує партнера дотримуватись правил, зазначених у профілі користувача. Серед них можуть бути (або навпаки, відкидатися) згода на зйомку, використання засобів контрацепції, відсутність венеричних захворювань, вживання нецензурної лайки під час акту і допустимість використання “примочок” БДСМ. Кнопка “відмова” - це аргумент під час юридичних суперечок, запевняють розробники.

Сервіс працює на основі блокчейна, тому усі нюанси такої згоди зберігаються і не можуть бути виправлені. Зламати цю технологію практично нереально - блокчейн гарантує безпеку такої криптовалюти, як біткойн. Реєстр даних не зберігається в якомусь одному місці. Він розподілений між кількома сотнями і навіть тисячами комп’ютерів у всьому світі. Компаніям Apple та Google ще належить схвалити чи забракувати новинку, натомість розробники програми сподіваються на успіх і переконані, що незабаром їхнє дитя можна буде завантажити на смартфони з iOS та Android.

Схожі новини