Передплата 2024 «Добра кухня»

А ви любите морозиво?

  • 24.01.2018, 19:02
  • 2 451

24 січня – Міжнародний день ескімо.

Морозиво входило до улюблених десертів людства ще з античних часів. Смаколик із замороженого фруктового соку готували для імператорів та вельмож. 1919 року американець Крістіан Нельсон винайшов брикет морозива у шоколадній глазурі. 24 січня 1922 року рецепт запатентували. Так з’явилося ескімо.

Михайло Демцю, народний художник України

Моє улюблене морозиво італійське, але щоб було всередині біле, а зверху поблите чорним шоколадом. Справді, як ескімо. Люблю ласувати морозивом влітку — воно тоді має особливий смак. Таке враження, що взимку у нього інший смак.

Наталка Карпа, заслужена артистка України

Я не лише люблю морозиво, а й мала честь бути брендвойсом рекламної кампанії одного з брендів. Колись мала нагоду побувати на заводі і на власні очі побачила процес виробництва. З усіх видів найбільше мені смакує білий пломбір у стаканчику, хоча минулого року спробувала новинку - ванільне морозиво зі соленою карамеллю. На перший погляд, це щось непоєднуване, але насправді дуже смачне. Дехто зі співаків боїться взимку їсти морозиво, щоб не застудити горло. Але це не про мене. Беру приклад зі своєї мами — вона також любить морозиво, а ангіну вилікувала саме морозивом.