Передплата 2024 ВЗ

«Стоять тут, як останні козли, і когось ловлять...»

Водію, яка припаркувалася  на місці для людей з інвалідністю,  патрульні зробили зауваження. Жінка почала  їх... проклинати.

На львівському проспекті Червоної Калини, біля одного з торгових центрів, патрульні помітили автомобіль Ford Fiesta. Автівку припаркували на місці для людей з інвалідністю. Але жодних наліпок, які б дозволяли таку парковку, на склі не було. До автівки підійшла жінка, яку патрульні попросили пред’явити підтверджувальні документи. Однак вона їх не мала. Манера спілкування жінки одразу стала агресивною. Жіночка почала ображати патрульних...

Коли побачила свіже відео, на якому хамовита водій горланить до патрульного, який зробив їй зауваження, згадала Свєту на лабутенах. Гламурна дамочка у норковій шубі, яка разом з чоловіком їздить на “Порше”, частенько порушує правила дорожнього руху... Торік про цю зухвалу парочку (погрожувала поліцейським звільненням, бо ті насмілилися скласти на порушників протокол) писали чи не усі українські ЗМІ. Найсмішніше, що патрульним Свєта представилася, як “професор, кандидат юридичних наук”. В університеті від такої “колеги” відхрестилися. Насправді жіночка ніколи у виші не працювала. А у соцмережах зі Світлани Блонді, яка полюбляла фотографувати свої брендові лахи, так кепкували, що вона позакривала усі свої сторінки... Як зізнаються львівські патрульні, такі “Свєти” трапляються чи не щодня, а отже, змушені ще не таке вислуховувати... Ось останній такий “шедевр”.

— Я купила дитині подарунок, а тут стоять такі як ви, - верещить до патрульного жіночка. На жаль, її обличчя на відео не видно.

— Я вам пояснюю, є люди, яким відірвало на війні ноги. Може, ви не знаєте, - спокійно говорить патрульний до порушниці, яка припаркувалася на місці для людей з особливими потребами.

— Люди там воюють. У мене брат там воює, чоловік. А ви не люди. Приходите і шукаєте, де заробити, план виконати перед Новим роком. Знак має бути чітко видно, а він десь там під льодом... Я маю здогадуватися, що там намальовано? - кричить водій.

— Ви хочете, щоб розмова була конструктивною? - питає патрульний.

— Я вам хочу сказати, щоб ваші діти подарунків не мали ніколи, - видає “Свєта”.

— У мене дітей немає, - каже патрульний.

— І не буде!

— Ви мене проклинаєте?

— Звичайно! Бо тільки такі як ви, коли люди скупляються... можуть тут стояти. Стоять тут, як останні козли, і когось ловлять...

— Люди, які мають обмежені можливості, теж хочуть приїхати і стати на парковці. Чому ви зайняли їхнє місце?

— Головне, щоб ваші діти ніколи не мали подарунків...

У патрульній поліції Львова зазначили: “Порушниця постійно повторювала, що вона не розгледіла розмітки, хоч і стояла під знаком 5.38 (Місце для стоянки) з табличкою 7.17 (Інвалід). А це означає, що тут стоянка лише для людей з інвалідністю. Тому отримала максимальний штраф за таке порушення — 1700 гривень ...”.

На жаль, по-хамськи поводяться не лише деякі водії, а й пішоходи. Знайома розповідала, недавно їхала з чоловіком на машині. Дорога не посипана, суцільний лід. Попереду — пішохідний перехід, яким, не поспішаючи, йшла дівчина у капюшоні. Коли переходила дорогу, навіть не глянула у лівий бік. “Ми змогли зупинитися майже на переході, - каже знайома. - Те дівчисько підняло голову і давай верещати та показувати непристойні жести... Це неповага не лише до інших учасників дорожнього руху, а й до себе у першу чергу. Я, наприклад, коли водій зупиняється біля пішохідного переходу, не йду “врозвалочку”, а прискорюю хід... Коли погана погода, зрозуміло, що треба бути ще уважнішими на дорозі”.

Схожі новини