Передплата 2024 «Добра кухня»

Жінці повідомили про підозру у викраденні немовляти в Києві

  • 22.10.2017, 08:11
  • 6 500

Жінці, яку затримали з викраденою дитиною у столиці, повідомили про підозру.

Про це повідомила прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець у Facebook.

"Сьогодні ввечері прокурором Київської місцевої прокуратури N5 повідомлено про підозру 20-річній киянці за фактом викрадення 1,5 місячної дівчинки", написала Максимець.

Також вона зазначила, що дії жінки кваліфікували за статтею ч 2 ст 146 "Незаконне позбавлення волі або викрадення людини" Кримінального кодексу.

"Зараз готується клопотання про обрання їй міри запобіжного заходу. Про дату та час розгляду клопотання буде повідомлено додатково", - додала прес-секретар.

Окрім того, Максимець зазначила, правоохоронці досі встановлюють причетність до злочину співмешканця жінки.

Раніше, підозрювана у викраденні немовляти, затримана у Вишгородському районі 21 жовтня, заявила, що планувала повернути 2-місячну дитину її батькам.

Двомісячну дитину викрали у п'ятницю ввечері на Оболоні в дошкільному навчальному закладі №606.

Поліція повідомила деталі викрадення немовляти з дитячого садка

За словами жінки, яку підозрюють у викраденні немовляти в столиці, місяць тому вона втратила власну дитину. Про це інформує Українська Правда.

Про це повідомив на брифінгу в суботу начальник ГУ Нацполіції в Києві Андрій Крищенко.

Як зазначив Крищенко, поліція знайшла дитину у вагончинку на пилорамі біля села Новосілки, де співмешканець підозрюваної працює сторожем. Причетність співмешканця поки з’ясовують.

Обоє підозрюваних народились у 1997 році. Їм загрожує до 12 років ув’язнення.

“Одна з версій, яку вона (підозрювана у викраденні — ред.) розказує. Вони втратили дитину місяць тому, викинули її на смітник. Ми ще будемо з’ясовувати всі ці події, тому що поліція Києва в останні місяці не знаходила трупів немовлят на смітниках”, — сказав Крищенко.

За однією з версій слідства, згодом підозрювані планували видати викрадену дитину за свою. Їхнє психічне здоров’я будуть встановлювати.

За його словами, медики оглянули дитину і її здоров’ю нічого не загрожує.

Немовля вже передали батькам.

Інтерв’ю з затриманою дівчиною, що викрала дитину:

Правоохоронці затримали жінку, що викрала немовля

Народний депутат, радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко розказав, як вдалося знайти викрадену у Києві 2-місячну дитину. Про це він написав у Facebook.

За його словами, після повідомлення про викрадення дитини, по тривозі був піднятий оперативний склад поліції Києва і Київської області.

«Поліцейські кинулися перевіряти сотні відеокамер розташованих в громадських місцях, в торгових центрах, АЗС, зупинках транспорту. Особливу увагу було приділено аптекам і дитячим магазинам. Один з поліцейських перевіряючи відеокамеру в аптеці міста Вишгород побачив молодих чоловіка і жінку, які підпадають під опис викрадачів. Негайно, вночі був проведений комплекс слідчо-оперативних заходів дозволили встановити особи та місцезнаходження викрадачів», - сповістив Геращенко.

Депутат додав, що завдяки слідчо-оперативним заходам зловмисників вдалося затримати у суботу близько полудня.

Як повідомила речниця столичної прокуратури Надія Максимець, Київська місцева прокуратура N5 готує підозру та клопотання про обрання запобіжного заходу для затриманих - тримання під вартою.

Стало відомо, як поліція розкрила викрадення дитини у Києві

Про це 21 жовтня повідомив уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба. "Зловмисницю затримано. Дитину обстежують медики", - повідомив він.

Кулеба додав, що для пошуку немовляти було задіяно усі підрозділи поліції.

У свою чергу глава МВС Арсен Аваков повідомив, що дитину знайшли у Вишгороді.

"У Вишгороді поліція знайшла викрадене у Києві 2-місячне немовля. Двох викрадачів затримано, з дитиною усе гаразд", - повідомив він.

"Не випробовуйте долю дитини і власні нерви, ви не можете знати про наміри оточуючих і передбачити їхню поведінку, але ви можете убезпечити свою дитину від трагедії. Будьте постійно поруч, дотримуйтесь простих правил безпеки і навчайте малечу", - зазначив уповноважений президента з прав дитини.

У Києві викрали немовля із садочка

У Києві на Оболоні невідомий чоловік викрав двомісячне немовля із садочка та втік.

Про це повідомляє поліція Києва.

"Трагедія трапилася дві години тому на столичній Оболоні в дошкільному навчальному закладі №606. Поки батько викраденої дівчинки пішов до забирати старшу донечку, невідомий чоловік забрав дитину і втік", - йдеться у повідомленні.

Батько немовляти прийшов разом з нею, щоб забрати старшу доньку.

"Він залишив візочок із дівчинкою під східцями на першому поверсі будівлі, а сам пішов у групу. Коли ж через кілька хвилин повернувся, виявив порожній візочок без переносної корзини", - повідомляють поліцейські.

Зі слів свідка, вона побачила підозрілого чоловіка із грудною дитиною на руках, який швидко виходив із будівлі. Зловмисник ніс дитину у переносній корзині фіолетового кольору.

Прикмети чоловіка: одягнений у чорну балонову куртку до колін та чорну в’язану шапку. Вік приблизно 30 років, середньої статури, близько 180 см зросту.

Прикмети дівчинки: майже двомісячне немовля, загорнута у "конвертик" білого кольору, одягнена у рожеву шапочку на зав’язках, рожеву махрову кофтинку, сині повзунки.

Слідчим відділом Оболонського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу. Покарання за цією статтею передбачає до п’яти років тюремного ув’язнення.

Правоохоронці звертаються до усіх людей, які мають будь-яку інформацію щодо викрадення, телефонувати на 102.

У соцмережі оприлюднили відео з камер спостереження, на яких видно, як з дитячого садочка №606 на Оболонському проспекті столиці викрадають дитину

Світлини та відео розмістили на сторінці групи "Громадська варта Оболоні" у Facebook.

Зокрема, на відео видно, як невідома теиноволоса жінка виносить з будівлі дитячого садка частину дитячої коляски. Жінка йде достатньо швидко, нервово оглядається, а потім взагалі починає бігти.

Згодом у групі з'явилися й фото цієї жінки, їх вдалося зробити з камер спостереження.

Схожі новини