Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Керівники «Кредобанку» попрацювали… на кухні

Керівники «Кредобанку» виступили у незвичній для себе ролі.

Одягнувши фартухи, вони пригостили обідом учнів Львівської школи з польською мовою навчання №10 м. Львова ім. Св. Марії Маґдалини та Львівської середньої загальноосвітньої школи №3.

У такий веселий спосіб вирішили презентувати нову газову промислову плиту, яку придбали за кошти «Кредобанку» у подарунок для їдальні школи №10, яка цього року відсвяткувала своє 200-ліття.

Ця нова енергоощадна плита замінила свою стару раритетну попередницю, яка вже давно відслужила свій вік. Вона дасть можливість забезпечити гарячими обідами учнів двох шкіл, які знаходяться по сусідству.

Оскільки школа міститься в історичній будівлі в центрі Львова, то плиту виготовили спеціально на замовлення, адаптували її під історичний інтер’єр та газову інфраструктуру будівлі.

В. о. голови правління ПАТ «Кредобанк» Ґжеґож Шатковскі розповідає про те, що банк хотів зробити якусь добру інвестицію для Львова, адже вбачає свою роль у насиченні суспільства добрими справами. Тому коли до них звернулися партнери зі школи, які розпочали ремонт їдальні, і виникла потреба у новій газовій плиті, то без вагань вирішили зробити таку інвестицію для молодого покоління. «Профінансована банком нова плита — не просто добрий подарунок до 200-ліття школи №10, яке відзначається у 2016 році, а й створення умов для отримання якісного шкільного харчування для більш як 800 учнів двох шкіл міста», — каже Ґжеґож Шатковскі.

Присутній на церемонії презентації подарунка консул з питань культури Генерального консульства Республіки Польща у Львові Мар’ян Орліковскі зазначив, що цю подію можна вважати як малою, так і великою. «Адже, крім духовних страв, потрібна і звичайна їжа. Її теж треба мати на чому приготувати. Хотілося б, щоб усі львівські школи мали такі умови», — переконаний він.

Щодня на цій кухні готують сотні обідів. Нова промислова газова плита дозволить забезпечити якісним гарячим харчуванням не лише майже триста учнів школи №10, а ще більш ніж п’ятсот школярів середньої загальноосвітньої школи №3 м. Львова, яка міститься у тій же будівлі. Діти цієї школи приходять до школи-сусідки на гарячі обіди. Завдяки енергоощадній плиті школа зекономить на платі за газ.

Керівництво «Кредобанку», побувавши у школі, переконалося, що інвестиція вдалася і діти задоволені. Також банк підтримує інші проекти українсько-польської співпраці, які вважає одним із пріо­ритетних напрямів своєї соціальної діяльності. Цього року «Кредобанк» виступив генеральним партнером міжнародного фестивалю класичної музики «Музика у старому Львові», що є частиною фестивалю «Музика у старому Кракові», а також ювілейного 5-го польсько-українського фестивалю партнерства, що відбувся у Львові та був організований Генеральним консульством Республіки Польща у Львові за підтримки Львівської облдержадміністрації та Львівської міської ради.

Схожі новини