Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Трьох синів-близнюків назвали на честь Трьох Святителів

Щоб привезти поповнення у карпатську глибинку, батьки витратили тисячу гривень

12 лютого, у день Трьох Святителів Василія, Григорія, Івана, невеличка хатина Чичерських у селі Нижньому Гусному на Турківщині, де разом з батьками проживали першокласниця Соломійка і Ромчик (чотири з половиною роки), поповнилася ще трьома малюками — Васильком, Грицем, Іванком. Назвали їх на честь небесних покровителів. Народилися братчики ще 30 січня у Львові, у лікарні на Мечникова, через те, що на початках мали недостатню вагу (2300 — 2400 грамів), два тижні перебували під наглядом неонатологів.

Додому батьків та їхнє поповнення на бусі “Рено” привіз з обласного центру друг сім’ї — Андрій Щур із сусіднього села Либохори. На солярку для машини подружжя витратило тисячу гривень...

36-річний Михайло Чичерський працює контролером у Турківському районі електричних мереж, заробляє на місяць дві тисячі гривень. Лише проїзд на роботу обходиться щодня у 26 грн. Дружина Люба, за фахом кухар-бармен, доглядала за дітьми, вела домашню господарку. Досі жили окремо від рідні, тіснилися у літній кухні, оскільки подарований батьками будинок не встигли довести до ладу. Тепер, коли сімейство суттєво збільшилося, а відтак додалося клопотів, змушені перебратися до чоловікової рідні, хоча і там тіснувато.

— Коли дізналася, що у мене буде трійня, здивувалася, — розповіла кореспондентові “Високого Замку” пані Люба. — Але потім втішилася. Спочатку були проблеми із самопочуттям синів, тепер рада, що вони здорові.

Багатодітне сімейство сподівається на допомогу від держави, від співробітників з РЕМу, здало відповідні документи. Підтримка Чичерським вкрай потрібна, бо траплялися моменти, коли не було за що придбати памперси. Частину коштів, необхідних для догляду за дітьми, дала рідня, частину — позичили.

Схожі новини