Передплата 2024 ВЗ

«Хотіли з чоловіком дівчинку, а довідалася, що матиму двох»

Марія Княжик, зріст якої 124 сантиметри, народила двійнят!

Ця мужня, хоч і невеличка зростом жінка трохи менше двох років тому уже стала щасливою мамою синочка. Та зупинятися лише на одній дитині Марія та її чоловік Петро не збиралися. Дуже хотіли донечку. Яким же було їхнє щастя, коли довідалися, що Марія вагітна аж двома принцесами. Журналіст «ВЗ» завітала до щасливої породіллі.

У палаті, окрім Марії Княжик, ще дві молоді мами. Навколо Марії та її двох донечок-двійнят клопочеться її чоловік Петро Княжик. Пан Петро розмішує молочні суміші, допомагає дружині спуститися з ліжка.

У родині з’явилися дві маленькі принцеси.

У Марії та Петра Княжиків є старший син Ромчик, якому рік та 10 місяців. Знає, що родина на дві лялі збагатіла. «Планувала народити знову, — розповіла «ВЗ» Марія Княжик. — Хотіли з чоловіком дівчинку, а довідалася, що матиму двох. Звичайно, ми зраділи неймовірно. Не страшно було знову вагітніти, боялися лише, щоб через свій зріст змогла виносити діток. На щастя, і тоді, і тепер вагітність минула нормально. Як і першого разу, мені робили кесарів розтин».

Дівчатка пані Марії побачили світ у середу, 17 вересня. Їхній зріст — 47 та 45 сантиметрів, важили 2 кілограми 450 грамів та 2 кілограми 250 грамів відповідно. Одну з дівчаток назвали Марією. Ім’я для другої наразі вибирають. Прогнози лікарів хороші — як і в Ромчика, так і у дівчаток зріст буде нормальним. До речі, коли Ромчик народився, мав зріст 52 сантиметри та важив 3,100.

Попри неймовірно радісні новини, подружжя тривожать гнітючі думки. Марія та Петро разом із Ромчиком живуть в орендованій квартирі в Бориславі, що у Львівській області. Новонароджених дівчаток привезуть у ту ж однокімнатну маленьку квартиру. 28-річна Марія отримує невелику пенсію з інвалідності, 41-річний Петро працює різноробочим. Грошей ледь вистачає на те, щоб вчасно сплачувати оренду. Собі подружжя відмовляє у всьому. Тепер доведеться ще дужче затягнути паски, адже у сім’ї з’явилися дві маленькі принцеси.

«Коли родичі дізналися, що вагітна Ромчиком, мене просто вигнали з дому, у якому була прописана, — продовжила розмову пані Марія. — Мене поставили перед вибором — або роби аборт, або йди звідси… Бабуся та її старша донька, моя тітка Ліда Хомик, не хотіли прописувати у квартиру в Бориславі ще одного спадкоємця. Перед тим вони маму з дому вижили. Вона вдруге вийшла заміж. Нині в Закарпатті живе. Батька у мене немає. Підозрюю, що бабуся, яка 1925 року народження, просто хоче подарувати квартиру старшій доньці, хоч у тієї є і робота (на пошті працює), і родина, і своє окреме помешкання. Хоч і маю прописку у тій злощасній квартирі, розумію, що «родина» не піде на жодні поступки. З мамою та вітчимом жити не можемо, вони самі житло орендують, місця надто мало. Петро прописаний у Золочеві, однак у такій старій хаті, що вона розсипалася геть».

Поки Петро проводить час з дружиною та новонародженими донечками у лікарні, за старшим сином доглядають його родичі. Матеріально допомогти подружжю вони, на жаль, не мають змоги.

…Коли прощалася із подружжям, запитала, чи планують ще діток. Пара відповіла, що з часом обов’язково.

Лікар пані Марії, завідувач кафедри акушерства та гінекології Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького Леонід Маркін, розповів «ВЗ», що робив кесарів розтин жінці і під час першої вагітності, і під час другої. «Це не перша жінка з таким зростом, яка була моєю пацієнткою, — пояснив пан Леонід. — Мав породіллю, якій кесарів розтин робив вісім разів підряд. Щодо Марії Княжик, то вона дуже активна жінка, і просто мужня людина. Під час операції єдиною проблемою було те, щоб крововтрата була мінімальною. До прикладу, для середньостатистичної породіллі ця крововтрата має бути не більше, ніж 0,5% від маси тіла. Для пані Марії цей показник нижчий, однак все минуло добре.

P.S. Ця мужня родина, яка намагається віднайти власне щастя, дуже потребує допомоги. Марія та Петро і надалі готові відмовляти собі у всьому, лише б трьом діточкам нічого не бракувало. Однак сім’ї необхідно знайти кошти на більшу квартиру. Не важливо, у місті чи в селі, лише б дітям було комфортно жити. Якщо маєте бажання та змогу допомогти, зробіть свій вклад на підтримку цієї родини.

Карта ПриватБанку: Княжик Марія 4149 4978 0633 1510

Телефон Марії Княжик: 098-578-27-33.

Телефон її чоловіка Петра Княжика: 096-27-42-519.

Схожі новини