Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Президентська дама з «золотими» собачками

Утримання чотирилапих улюбленців коханки Януковича обходилося у 10 тисяч щомісяця

Поки, тікаючи з «Межигір’я», Янукович услід за охоронцями і прислугою власноруч тарабанив валізи з «заробленим непосильною працею», його непроштампована у паспорті супутниця евакуйовувала свої ходячі цінності — собак. Від чотирилапих колишня офіціантка В.Ф.Я. мліла не менше, ніж від свого двоногого стрибунця по межигірських пеньочках. Скільки собачих лап топтало заморські килими у царських хоромах Януковича, історія замовчує. Зате стало відомо, в яку суму обходилося утримання цієї хвостатої братії. «Собача» бухгалтерія спливла з документами, які після втечі Януковича виловили у межигірських водах.

Фотопортретами своїх домашніх улюбленців власниця благодійного фонду (через який відмивали «сімейні» гроші) і крутого SPA-салону у Києві Любов Полежай і хороми у «Межигір’ї» прикрашала, і власні сторінки у соцмережах «обклеювала». Похвалитися дамі з собачками було чим: декоративні пухнастики то верхи на дорожезних межигірських скульптурах позували, то у розкішному інтер’єрі господині, то у власних собачих хоромах у вигляді царського трону на позолочених ніжках, оббитого дорогим оксамитом. А ще 12 років тому офіціантка Януковича про такі забавки і мріяти не могла. Щоб одне елітне цуценя купити, довелося б кілька місяців з зарплати відкладати.

Перебравшись з кухні у спальню шефа, блондинка з третім розміром «таланту», цілою колекцією диковинних песиків розжилася. Хвостаті обновки, звісно ж, не на пташиному ринку у Києві купувала. Для межигірської еліти — елітні розплідники з елітними цінами. Погортавши Інтернет, можна прикинути «собачий» прайс. За цуценя шпіца (це, судячи з фотоальбомів Полежай, одна з її найулюбленіших собачих порід) правлять від чотирьох тисяч доларів.

«Собачому» життю чотирилапих коханки Януковича мільйони українців могли б позаздрити. Дехто на сім’ю стільки за місяць не витрачає, скільки йшло на денний раціон для пухнастиків Полежай. Царські буди (ще б окрему «собачу» хонку з червоного дерева у «Межигір’ї» побудували), послуги «собачих» няньок, перукарів... Відповідальною за утримання межигірських чотирилапих цілу фірму «прописали» — товариство «Єдиноріг» (в Інтернеті знайшлися відомості про компанію з такою назвою, ось тільки це — лише «однофамілиця», яка не собаководством займає­ться, а продажем будівельних матеріа­лів). Саме ця, судячи з усього, кишенькова фірмочка згадує­ться у службовій записці, яку журналісти знайшли серед межигірських документів. Як випливає з цієї «писульки», в «Єдиноріг» і саму Полежай записали. Стартовий внесок за вступ до товариства — 20 тисяч гривень. Плюс — 10 тисяч щомісячно за послуги з утримання собак. За такі гроші їх, мабуть, із золотої ложечки мармуровою телятинкою годували...

Схожі новини