Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Заміновані» красуні

Найкрасивіша дівчина Львова – 19-річна студентка НУ «Львівська політехніка» Андріана Хасаншін

Львові таки відбувся конкурс краси “Міс Львів-2014”. Через Єврореволюцію, загрозу війни, гранд-шоу краси переносили двічі. Цьогорічний конкурс в Оперному театрі був, як ніколи, “гарячим”, багатим на провокації. Ввечері, коли красуні вийшли на сцену, а в залі лунали оплески, в міліцію зателефонував анонім і повідомив, що Оперний театр заміновано...

На місце виїхали правоохоронці, проводили слідчі дії. Глядачів не евакуйовували. Правоохоронці шукали бомбу спецтехнікою. До пошуків залучили навіть собак. Вибухівку не знайшли, паніка потроху вгамувалася. За фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 259 КК України (неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності). Правоохоронці шукають аноніма, якому загрожує обмеження волі на строк від двох до п’яти років, штраф від п’ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців.

“Провокації під час конкурсу краси — це плювок в обличчя місту, — розповіла “ВЗ” генеральний директор “Міс Львів-2014” Валерія Никифорець. — Бажання забрати у людей свято — непорядне. Деякі люди як грали за правилами 90-х років, так і будуть це робити. Генерал, який був присутній під час пошуків бомби, дав мені свою візитку. Планую звертатися в міліцію, щоб знайти і покарати винних”.

Тим часом, на сцені зашкалювали позитивні емоції. Там дефілювали чотирнадцять дівчат — у вечірніх сукнях, купальниках, тематичних костюмах. Цьогорічний конкурс назвали “Великі перегони краси” недарма — адже Валерія Никифорець разом з “Міс Львів-2012” Богданою Примак перемогли в реаліті-квесті “Великі перегони”. Сюжети дефіле були в стилі реалій на екзотичних островах. Балетні постановки забезпечив шоу-балет «Мадрін». Ведучі конкурсу Фоззі та Еріка підбадьорювали конкурсанток, веселили глядачів дотепними жартами. Не бракувало пісень від Еріки, Наталки Карпи, Павла Табакова. Співачка Руслана разом з хором, який здобув перемогу у вокальному проекті «Битва хорів», запалили вечір вогниками музичного драйву, патріотичним настроєм. Руслана з хором виконали Гімн України, глядачі в залі підспівували. На екрані сцени транслювали картини з Євромайдану, співачка тримала в руках синьо-жовтий прапор.

Журі обрало сім конкурсанток, які потрапили у фінал — Христину Баб’як, Анастасію Клованич, Зоряну Чабан, Тетяну Соколову, Андріану Хасаншін, Марту Максимів, Василину Білогаш. Для них журі підготувало питання: кого б ви взяли у закордонну подорож, які перші кроки зробите у статусі “Міс Львів-2014”, на що готові заради перемоги в конкурсі, що для вас Львів? Конкурсантки відповідали впевнено, але були небагатослівними.

І от підбито підсумки. Титул “Міс усмішка” отримала Марта Максимів. Христині Баб’як дісталися аж два титули — “Міс дружба» та “Міс фото”. “Міс глядацьких симпатій” стала Вік­торія Кушнір, “Міс добре серце” — Тетяна Соколова. Звання “Друга віце-міс” отримала Зоряна Чабан, а першою віце-міс стала Василина Білогаш. Для нагородження головної переможниці шоу на сцену вийшли Валерія Никифорець та володарка титулу “Міс Львів-2013” Корнелія Готра. Хвилюючий момент! Напруження в залі, оплески глядачів… І Валерія Никифорець оголошує найкрасивішу дівчину Львова у 2014 році — Андріану Хасаншін. Красуня вийшла за короною зі сльозами на очах...

Хто ж вона, найкрасивіша дівчина Львова? 19-річна Андріана навчається у НУ “Львівська політехніка” на юридичному факультеті. Займалася музикою, танцями, айкідо. Два роки тому пішла на навчання у модельну школу. “Вперше беру участь у конкурсах краси, на перемогу не сподівалася, — розповідає Андріана журналісту “ВЗ”. — Те, що потрапила в сімку фіналісток, вже було для мене маленькою перемогою. Звикла ходили по подіумах, брати участь у фотосесіях. А тут щось нове, бо показуєш себе, а не одяг. Найскладніше було перебороти себе... Зараз буду готуватися до Всеукраїнського конкурсу”.