Передплата 2024 «Добрий господар»

Над вхідними дверима прибийте підкову – на щастя

Як прикрасити помешкання без новорічної ялинки

Без перебільшення, Новий рік — найулюбленіше свято. Чекаємо бою курантів, тримаючи у руках бокали зі шампанським і поспішаємо загадати бажання, поки годинник б’є 12 разів. Чарівна ніч, казковий настрій, очікування дива, забава аж до рання у товаристві рідних і милих серцю людей. Хоч ми і виросли, але усе ще віримо у Діда Мороза, який неодмінно з’явиться у цю ніч зі Снігуронькою і величезним мішком подарунків.

Кажуть, як зустрінеш Новий рік, так його і проведеш. Мабуть, через це ми і готуємося так старанно, щоб гідно зустріти. Насамперед думаємо, як прикрасити квартиру. Не кожен має бажання і можливість поставити у своєму помешканні ялинку, але кожен з нас хоче, щоб у ньому пахло святом. Зробити все можна власноруч. Достатньо проявити фантазію і підключити до процесу рідних і близьких.

Тут нема межі досконалості — дощик, гірлянди, мішуру можна розвісити на стінах, прикрасити ними меблі, люстри, торшери і бра. Святково виглядає дзеркало, обрамлене мішурою. В середину мішури можна вставити гнучкий дріт і вплести туди різноманітні фігурки. Можна з мішури сплести коло, скріпити дротиком, прикрасити сніжинками, зірочками, ялинковими кульками і причепити до стелі. Або до люстри. Або взяти дріт і на нього намотати мішуру. Гілочки, що утворилися, зібрати у пучок і підвісити до люстри, оздобивши ялинковими кульками.

2014 рік буде Роком Дерев’яного Синього Коня. Над вхідними дверима причепіть підкову — на щастя. Щоб задобрити цю тварину, на святковий стіл, під скатертину, бажано підстелити солому. Скатертина для зустрічі Нового року пасувала би синього кольору. Якщо такої вдома нема — не біда. Застеліть білою, а серветки придбайте з малюнком коня, сніжинками, дзвіночками. На стіл у фужери поставте свічки і додайте по гілочці хвої.

Традиційні новорічні кольори — червоний, зелений, золотий — бажано замінити на синій, білий і срібний. Для декорування вибирайте аксесуари з соломи.

З гірлянд можна викласти квітку, цифри 2014 і покласти на підвіконня або причепити на вікно.

Можна прикрасити дім до Нового року букетами з ялинкових гілок. Для цього треба взяти старий кошичок — може бути натуральний або й із пластику. У довільному порядку закріпити у кошику гілки, щоб утворився своєрідний букет. Прикрасити іграшками, ялиновими шишками, горішками. Гілки можна обприскати лаком для волосся з блиском. Гарно виглядає глиняний або солом’яний полумисок, у якому виграють дрібні ялинкові різнокольорові кульки.

Святково прикрашатиме стіл ікебана зі свіжих ялинкових гілок. Довгі гілки треба скрутити у кільце, закріпити міцною ниткою чи дротиком. Додавати гілочки і сплести звичайний вінок (як у дитинстві плели вінок з кульбаби). Тільки ялинкові гілки треба закріплювати. Прикрасити таку ікебану можна як зав­годно. І вставити у неї свічки, накидати мішури, повісити невеликі ялинкові кульки. Прикріпити шишки. Таку ж ікебану, але без свічок, можна підвісити і до люстри. Прикрасити, окрім дощику і мішури, можна різнокольоровими стрічками.

Якщо вам набридла мішура і гірлянди, можна зробити композиції в одному стилі, але різні за оформленням. Скажімо, взяти кілька салатниць чи кошичків для печива і покласти туди ялинкові гілки і шишки, доповнити будь-якою ялинковою іграшкою — і незвична прикраса готова. Якщо розставите такі композиції по всій квартирі, отримаєте стильний новорічний дизайн.

І не забувайте про ілюмінацію помешкання — порозкидайте дрібні гірлянди на підвіконнях, журнальних столиках, тумбочках, бо на Новий рік багато світла не буває.

Однак, який би не був новорічний декор, головне, щоб був зроблений з любов’ю і вірою у диво. І нехай під бій курантів у вашу оселю увійде щастя!

Схожі новини