Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Убиту «через кохання» дівчину поховали у весільному вбранні

Чи належить спалений в ямі труп її вбивці, має встановити експертиза

У Яворівському районі, між селами Підлубами та Бердиховом, на очах селян, які випасали худобу, вчинили жорстоке вбивство. Напівроздягнена дівчина вибігла з автомобіля зі зв’язаними скотчем руками. “Рятуйте!” кричала дівчина. Та молодик наздогнав нещасну і двома пострілами з рушниці у голову вкоротив їй життя. Хтось із селян викликав міліцію...

Правоохоронці встановили, що загинула місцева 22-річна дівчина Люба. У її вбивстві запідозрили 26-річного жителя сусіднього села. Подруги Люби розповіли, що вона зустрічалася з цим молодиком. Чоловік заробляв на життя “човнярством” перевозив дрібні товари з Польщі в Україну для продажу. Люба мріяла одружитися з коханим. У жіночих мріях вже бачила себе у білому весільному платті. Та одного дня дівчина дізналася, що її обранець має... дружину та двох дітей. Тоді вирішила розірвати стосунки.

Рішення Люби, припускають правоохоронці, настільки розлютило її кавалера, що він вчинив жорстоке вбивство. Здавалося, дівчина, розірвавши стосунки з коханцем, передбачала свою загибель. За кілька днів до трагедії написала на своїй сторінці в соціальній мережі: “ Як умру, то поховайте мене подалі від школи. На вінок мені не витрачайте ні грошей, ні часу...”

Розшукуючи підозрюваного, за кілька кілометрів від місця вбивства Люби міліціонери наткнулися на покинутий автомобіль “Опель”, що належав підозрюваному. Продовжували обстежувати навколишній ліс, і за три кілометри від автомобіля побачили яму завглибшки три метри. Поруч з ямою валялися дві лопати (саперна та совкова), якими її викопали, а до дерева хтось притулив між двома деревцями мисливську рушницю, з якої, ймовірно убили дівчину. Від ями йшов нестерпний сморід. Той, хто її викопав, кинув униз автомобільні шини та дрова й підпалив їх. Серед згарища знайшли обгорілі рештки людини.

Дружина 26річного молодика, який підозрюється у вбивстві Люби, заявила, що чоловік додому не з’являвся. Отож побачена в лісі картина дає підстави припускати, що вбивця дівчини після жорстокого злочину вирішив вкоротити собі життя: вирив у лісі яму, розпалив в ній багаття, прив’язав до гачка зафіксованої між деревами рушниці мотузку, став на краю ями, в якій вже палало багаття та... спустив гачок...

Наразі, прокоментувала “ВЗ” цю версію керівник відділу зв’язків з громадськістю ГУ МВСУ у Львівській області Світлана Добровольська, експерти не встановили навіть статі людини, сильно обгорілі рештки якої знайшли у ямі.

Люба у рідному селі вважалася однією з найкрасивіших дівчат. Нещодавно закінчила навчання у медичному коледжі. Ховати доньку з Польщі, із заробітків, приїхали її вбиті горем батьки. Дівчину поклали в труну у весільній сукні.

А тим часом...

Того ж дня, коли на Яворівщині вбили дівчину, в Пустомитівському районі, між селами Вульки та Бережанами, на дорозі знайшли покинутий автомобіль Subaru. За кілька метрів від автомобіля лежав труп чоловіка з ножовими пораненнями шиї та грудної клітки. Правоохоронці встановили, що зарізали 51річного голову одного з гаражних кооперативів Львова. “По гарячих слідах” міліціонери затримали 29річного львів’янина, якого є всі підстави підозрювати у вбивстві.

Схожі новини