Передплата 2024 ВЗ

Врятували приречену Нессі

Лоша, яке здали на бійню, викупили у м’ясника за 1200 гривень

Є люди, яким не байдужа доля беззахисних чотирилапих, приречених на неминучу смерть. Але якщо раніше рятували безпритульних котів і собак, то тепер руку допомоги простягнули навіть лошатам і телятам. Волонтери створили групу в соціальній мережі, де закликають допомогти викупити у м’ясників молодняк свійських тварин, який відправляють на бійню.

«Ми з дружиною вже понад вісім років у зоозахисній справі «крутимося», — розповідає учасник руху Максим Підболячний. — На заклики у соцмережі зібрати кошти на порятунок кобили і лошати, яких здали на м’ясо, я відреагував миттєво. За кобилу м’ясники просили 6500 гривень, за лоша — 1200. Порахували, що маємо 1400 гривень, відкладених із сімейного бюджету, і цього вистачить, щоб викупити хоча б лоша. Ми з дружиною Ольгою та донькою Яною зустрілися з організатором порятунку Олександрою Левицькою та розпочали «операцію» з визволення бідолашної тварини. Домовилися «закосити» під «мажорів», які хочуть подарувати своїй дитині живу забавку. Коли м’ясник показав нам лоша, на нього було боляче дивитися: все в реп’яхах, брудне, лякливе… Трохи поторгувалися з м’ясником — він раніше хотів 1200 гривень, а тут запросив півтори тисячі. Врешті-решт погодився, і ми викупили лоша за 1200. Назвали його Нессі, скорочено від Баронеси». Коли волонтери забирали лоша від м’ясника, він сміявся: «Коли натішитесь, привозьте його назад!». Нессі відгодовується і приходить до тями у притулку для тварин під назвою «Угольок», яке утримує Олександра.

Забираючи лоша, волонтери побачили в машині ще одну жертву м’ясників — піврічну теличку. За неї просили 1400 гривень. «Наступного дня я переказав 1500 гривень на порятунок телички, — каже Максим. — Тепер будемо щомісяця переказувати гроші на утримання тварин, зокрема на лоша. Нессі беремо під свою опіку, будемо постійно її відвідувати».

6500 гривень на викуп кобили, яку теж хотіли відправити під ніж, волонтери зібрали за три дні «всім Інтернетом». Незабаром врятовану тварину мають привезти у притулок. «Нам потрібна будь-яка підтримка небайдужих людей. Важко утримувати тварин за власний рахунок, — розповідає організатор притулку для тварин Олександра Левицька. — Беремо у притулок всіх тварин, які потребують допомоги. Зараз тут 26 собак, 11 котів, четверо кошенят, троє лошат, один жеребець і одне теля. Будемо раді будь-якій допомозі…».

P. S. Якщо вам небайдужа доля братів наших менших — приєднуйтеся до групи http://vk.com/ugoleok, vk.com/sobakylkp, vk.com/kotylviv.

Схожі новини