Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Вовче сонце» засяяло на вулиці Федорова

У Львові знімають серіал про радянського розвідника

Площу біля Домініканського собору 7 і 8 жовтня не впізнати. Замість звичної вервечки сучасних машин на вулиці Федорова — раритетний автомобіль. Тротуарами походжають панянки у капелюшках, гасають дітлахи, їздять вояки на роверах. Це Польща 1924 року.

На період зйомок усіх власників автомобілів попросили забрати свої транспортні засоби з площі біля Домініканів (місце, де знімався епізод). Протягом двох днів залишали їм повідомлення на лобовому склі і таки досягли результату. Львів’яни — толерантні господарі: не залишили на вулиці жодного транспорту.

Режисер фільму Сергій Гінгзбург розповів, що фільм, який знімають, про молодого чекіста Михайла Останкіна. Він отримав зав­дання від НКВС провести розвідку у Польщі. «Львів — це кінематографічна мекка. Тут кожен куточок створений для того, щоб знімати фільми. У Львові можна відтворити і Прагу, і Париж, і Варшаву...».

Голов­ного героя Гела Месхі грає відомий за фільмом «Гамлет» Андрій Мерзлікін («Бумер», «Втомлені сонцем-2» та інші), Ольга Красько («Турецький гамбіт», «Скліфосовський 1 і 2»), Катерина Климова («Бідна Настя», «Гріхи батьків») та інші.

Спочатку у Львові планувалося зняти 15 сцен, але тепер число збільшилося. Знімальна група перебуватиме тут до кінця листопада. Щоправда, з виїздами у Хмельницький, замок «Свірж» та на інші локації. Побачити фільм можна буде навесні 2014 року.

Фото автора

Схожі новини