Передплата 2024 «Добрий господар»

Гоніть у шию цих «соціальних працівниць»!

Протягом двох годин пройдисвітка-­«гастролерка» вчинила дві крадіжки та одне шахрайство

Керівництво Пенсійного фонду неодноразово попереджало громадян, що працівники цієї структури ніколи поквартирних обходів не роблять. Але чимало літніх людей надалі потерпають від шахраїв, які видають себе за інспекторів Пенсійного фонду. “Золотим ключиком”, який відкриває двері помешкань літніх людей, для цих шахраїв стала “чарівна” фраза: “Вам підвищили пенсію...”.

До 82­річної жительки Берегового (Закарпатська область) зайшли дві молодиці, які представилися “працівницями пенсійного фонду”. Вони повідомили бабці радісну новину: їй підвищили пенсію. Поки бабця шукала в шухляді своє пенсійне посвідчення, яке, сказали візитерки, їм слід подивитися для переоформлення пенсії, зловмисниці викрали у бабці тисячу гривень. Старенька виявила зникнення грошей лише під вечір. Ті ж “працівниці пенсійного фонду” побували в будинку 82­річного берегівчанина. Після чого дідусь також недорахувався тисячі гривень.

Розслідуючи ці злочини, правоохоронці одразу припустили, що в обох випадках діяли ті самі злов­мисниці. Незабаром шахрайок затримали. Ними виявилися дві жительки Львівської області, неодноразово судимі за аналогічні злочини. Завдяки багатому “професійному досвіду” ці жінки не лише досконало вміли входити у довіру до літніх людей, а й добре знали, у яких місцях пенсіонери ховають свої заощадження.

Наразі доведено, повідомили в секторі зв’язків з громадськістю УМВСУ у Закарпатській області, що шахрайки зі Львівщини на Закарпатті вчинили дві крадіжки з помешкань літніх людей у Берегівському районі та три — в місті Мукачевому.

Ще одну вельми спритну “представницю пенсійного фонду” затримали у Тернополі. Ця зловмисниця спромоглася протягом двох годин вчинити дві крадіжки та шахрайство.

До квартири 84-­річного дідуся вона зайшла зі звісткою про збільшення пенсії. Казала, що треба лише написати заяву, і з наступного місяця дід отримуватиме на 100 гривень більше. Прощаючись, жіночка попередила дідуся, що останнім часом у поштових відділеннях траплялося чимало випадків, коли пенсії видавали фальшивими гривнями. Підсліпуватий дідусь сам простягнув шахрайці свої заощадження, щоб та перевірила, чи, бува, вони не фальшиві. А коли за “соціальною працівницею” зачинилися двері, дідусь помітив, що у нього вкрали тисячу гривень.

Ще 3500 гривень ця ж шахрайка винесла з квартири 83­річної тернополянки. Цього разу негідниця пішла на пряму крадіжку. Бо старенька, почувши розмови про фальшиві гривні, дала перевірити в руки “пенсійного інспектора” лише 200 гривень. Та, відволікаючи бабцю розмовами про її дорогоцінне здоров’я, шахрайка примуд­рилася поцупити гаманець.

Під час відвідин 88­річної пенсіонерки шахрайка заради різноманітності назвалася вже “працівницею газової служби”. Пояснюючи пенсіонерці, як правильно користуватися газовими приладами, зловмисниця викрала 15 тисяч гривень.

Оперативникам Тернопільсь­ко­го міськвідділу міліції вдалося затримати шахрайку-­злодюжку. З’ясувалося, що в Тернополі “гастролювала” шахрайка з Полтави.

Схожі новини