Передплата 2024 «Добрий господар»

До сільської вілли заходили у бахілах...

Журналіст «ВЗ» побувала на знімальному майданчику нового серіалу «Поцілуй!»

Неодноразово чула, що в Україні ніхто нічого зараз не знімає, наш кінематограф вмирає, бо на ринку не залишилося добрих режисерів, здібних сценаристів і талановитих акторів. Цю теорему спростовують кінематографісти телеканалу “Україна”, які знімають уже четвертий фільм з романтичною назвою “Поцілуй!”. Попередні три стрічки сценариста Тетяни Гнєдаш — “Маруся”, “Катина Любов” і “Джамайка” — пройшли з успіхом. 90-серійний мелодраматичний серіал “Поцілуй!”, який з другого вересня транслює телеканал, — четверта робота українських кінематографістів.

Кілька років тому у цю віллу вперше в’їхала знімальна група мелодрами “Єфросинія”

Журналіст “ВЗ” побувала на знімальному майданчику серіалу “Поцілуй!”.

Я неодноразово бачила, як знімають кіно. Як правило, це нові або старі павільйони кіностудій, або взяті в оренду непрацюючі заводи, у цехах яких можна на знімальний період “облаштувати” квартири олігархів. Цього разу вперше побувала на натурних зйомках у заміському будинку у селі Горбовичі, що у Київській області, який власниця охоче погодилася віддати для зйомок.

Коли ми приїхали у село і побачили будинок, я була вражена: як можна таку розкіш віддати під знімальний майданчик, щоб в апартаментах товклися актори, оператори, гримери, режисери, освітлювачі?! Як з’ясувалося, у цьому маєтку вже вдруге знімають кіно. Кілька років тому у цю віллу в’їхала знімальна група мелодрами “Єфросинія”.

Величезний двоповерховий будинок, акуратні газони, на яких “спинаються” на ноги недавно посаджені туї. Від будиночка вниз бруківкою можна зійти до озера. Попри те, що моросив дощ і надворі було холодно, актор Іван Колесников, який зіграв головну роль, вирішив... “освіжитися”. Режисер, 35-річний В’ячеслав Альошечкін, коли почув його “захцянку”, аж скипів: купатися у такий холод? Терміни підтискають, отож хворіти не можна. Але Іван наполягав: “Хочу поплавати!”. Іван Колесников поплавав і заспокоївся.

Коли увійшла у цей будинок, здалося, що потрапила у казку. Підлога викладена мармуровим блискучим кахлем, височенні п’ятиметрові стелі і вікна на всю висоту стіни. Оскільки вдень знімали вечірні епізоди, з вулиці вікна завісили темними тканинами, створивши “пізній вечір”. Посередині величезної кімнати — журнальний столик, а навколо три дивани, сівши у які можна від м’якості провалитися.

Щоб не затоптати покої фешенебельного будинку, асистентка при вході радить гостям знімати взуття, або одягати на нього бахіли. На високих обцасах дозволяють ходити лише виконавиці головної ролі Альоні Якімовій.

— Наш проект об’єднав кілька поколінь, — каже режисер В’ячеслав Альошечкін. — Це любовна історія, у якій все заплутано. Інтригу буде розкрито аж наприкінці фільму. Знімаємо з ранку до глибокого вечора, щоб якомога швидше завершити роботу. Доводиться працювати по 14 і 17 годин. У кожній серії, що розрахована на 40 хвилин ефіру, по 50-60 сцен. У цьому і полягає складність картини. І хоча фільм телеканал уже транслює, до пов­ного завершення ще далеко.

У фільмі маленького сина, якого народила Наталя, зіграло аж троє дітей. Немовлям, якого першим взяла на руки “породілля”, була... дівчинка Сюзанна, якій на перший день зйомок випов­нилося лише 16 днів. Окрім Сюзанни, у фільмі задіяні ще два хлопчики.

Головну героїню серіалу “Поцілуй!” — вісімнадцятирічну Наталю — у столицю привела мрія. Вона вибрала професію косметолога-дерматолога. Однак у мегаполісі на сільську дівчину чекали серйозні випробування: спочатку Наталя не вступила у медичний університет. Потім її коханий Дмитро (той, що купався в озері, — Іван Колесников. —Г. Я.) покинув Наталю вагітною. Залишившись з немовлям на руках у великому місті, не впала у відчай. Мине багато років і Дмитро зустріне іншу Наталію — успішну бізнес-леді, керівника Інституту краси.

У головній ролі серіалу “Поцілуй!” знялася 27-річна Альона Якімова, яку глядачі знають за серіалом “Врятувати боса”. На знімальному майданчику зібралася команда відомих акторів. Окрім згаданого Івана Колесникова, Євген Воловенко, Ірина Єфремова, “відомий красень-олігарх” Анатолій Котеньов, “патологоанатом” з “Мухтара” Оксана Сташенко...

— Моя героїня з наївного дівчиська перетворилася на супер-жінку, може звести з розуму будь-кого, — каже акторка (ексклюзивне інтерв’ю з Альоною Якімовою читайте в одному з найближчих номерів “ВЗ”. — Г. Я.).

На репетиції Альона Якімова (зліва) і Вікторія Фрольцова відпрацьовують діалог з режисером і редактором серіалу.

- Як це почуватися набагато старшою, ніж ви є насправді?

— Ідея перевтілення мені сподобалася. Я мала можливість зіграти вік. Мені настільки сподобався сюжет фільму, що не почуваюся аж настільки старшою. Та й гримерам не довелося особливо “працювати” над моїм старшим образом. Зробили нову зачіску, “солідніший” макіяж, а стилісти одягнули мене у відповідний одяг, який личить жінці мого статусу.

Фото автора

Схожі новини