Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

За свої гроші – хоч під танки

У Єгипті – надзвичайний стан, а літаки з нашими туристами все одно туди вилітають

Бунти у Єгипті добрались уже і до курортних місць — у Хургаді у середу загинула одна людина, кільканадцять поранено. У середу група польських туристів не змогла вилетіти додому, оскільки дорогу до аеропорту Таби виявились заблоковані через заворушення. В країні ввели режим надзвичайного стану. Український МЗС рекомендує утриматись від поїздок до країни фараонів без нагальної потреби. Однак українці, розуміючи, що гроші за тури навряд чи вдасть повернути, все ж вилітають в охоплений бунтами Єгипет.

За даними Асоціації лідерів турбізнесу, станом на 15 серпня у Єгипті перебувало близько 10 тисяч туристів з України. Попри рекомендації МЗС та режим надзвичайного стану, наразі не скасували жодного рейсу до Шарм-Ель-Шейха чи Хургади. Туроператори переконують, що, за інформацією їхніх єгипетських партнерів, ситуація у курортних регіонах та готелях, де перебувають українські туристи, залишається стабільною. Однак туристичні фірми, які безпосередньо працюють з людьми, воліють не ризикувати.

“У четвер зі Львова ще вилетів рейс до Єгипту. Люди хвилювались, але все одно були раді, що змогли вилетіти. Про розвиток ситуації у країні знаємо переважно з Інтернету. Поки що вирішили призупинити бронювання турів до Єгипту”, — заявили “ВЗ” в одній з львівських туристичних компаній. У іншій кажуть, що буквально в середу відмовили пару бронювати тур до Єгипту на кінець серпня. “Офіційно бронювання не зупиняли, однак відмовляємо людей вибирати цей напрямок. Зрештою, охочих не так уже й багато. Не відомо, як у Єгипті розвиватиметься ситуація. Ми візьмемо у людей гроші, віддамо оператору, а потім вильоти скасують. В результаті, люди вимагатимуть грошей у нас — бо саме нам їх дали, а ми лише посередники. Невідомо, коли оператор ті гроші поверне. У нас уже є досвід, коли ми за скасований рейс повертали власні кошти, а потім чекали компенсацій від оператора майже рік”, — кажуть в іншій туристичній агенції. Самі агенти часом дивуються клієнтам — у країні бунти, а українці цікавляться знижками...

Схожі новини