Передплата 2024 ВЗ

Втрата зубів – сьогодні це не вирок!

Згідно зі статистикою, в Україні більше половини людей похилого віку страждають від втрати зубів.

Нерідко ця проблема настає задовго до старості — через травми, захворювання чи недостатній догляд за зубами.ТРАДИЦІЙНО проблему відсутності великої кількості зубів вирішували методом знімного протезування. Сьогодні ж сучасна стоматологія пропонує нові, більш зручні рішення цієї проблеми — незнімне протезування на імплантах. Перевагою такого методу є те, що встановлений зубний імплант за відчуттями і зовнішнім виглядом нічим не відрізняється від природних зубів. Аби дізнатись усі переваги та застереження стосовно нового виду боротьби з беззубістю, «ВЗ» звернувся до Андрія Юрійовича Рікоти — голови Львівського осередку Асоціації імплантологів України, керівника однієї з перших приватних стоматологічних клінік в Україні.

— Андрію Юрійовичу, які методи вирішення проблеми втрачених зубів пропонує сучасна стоматологія?

— У всьому світі найоптимальнішим вирішенням цієї проблеми вважається імплантація. У щелепу пацієнта встановлюють штучний титановий корінь, який служить опорою для коронок або протезів. Процес імплантації складається з двох етапів — безпосередньо встановлення імпланту та протезування на імпланті, тобто встановлення коронки.

— Чим цей метод є кращим за традиційне знімне протезування, яким користується більшість людей?

— По-перше, пацієнту не треба хвилюватися, аби протез не випав при пережовуванні їжі, або навіть при розмові, як це дуже часто відбувається у випадку зі знімними протезами. По-друге, імпланти дозволяють заміщати дефекти зубного ряду без обточування сусідніх зубів.

За допомогою сучасних імплантів навіть при повністю беззубій щелепі можна створити білосніжну усмішку. Існує така методика імплантації, яка називається «Все на чотирьох»: пацієнту в щелепу встановлюють чотири імпланти і вони служать опорою для усього незнімного протезу.

— Невже зовсім немає протипоказань?

— Лікування неможливе лише при наявності певних уражень або захворювань кісток, проблем зі згортанням крові чи загоюванням ран, імунодефіцитних станів, важких загальних захворювань, у випадку неправильного застосування лікарських засобів, та іноді — при наявності психічних розладів.

Також слід розуміти, що основною передумовою для встановлення імплантів є наявність відповідної кількості кісткової тканини. Але сьогодні це не є проблемою завдяки різним методам кісткової пластики.

— Наскільки доступною є зубна імплантація, особливо для людей похилого віку?

— Зрозуміло, що в сьогоднішніх умовах оплатити подібну операцію може далеко не кожен, тому для різних верств населення існують спеціальні програми. До прикладу, час від часу у нашій клініці для людей похилого віку ми робимо подібні операції за ціною, більш ніж в два рази нижчою, ніж за прейскурантом.

— Після імплантації можуть виникати ускладнення?

— Головне, про що слід пам’ятати, це про ретельну гігієну ротової порожнини. Якщо не дотримуватися цієї простої рекомендації, на поверхні імпланту можуть розмножуватися бактерії, що призводить до запалення ясен. Це, в свою чергу, може призвести до втрати кісткової тканини навколо імпланту. В результаті імплант втрачає опору в кістці і нещільно прилягає до неї або розхитується. Але всього цього легко можна уникнути, ретельно чистячи зуби та регулярно роблячи професійну гігієну ротової порожнини у стоматолога.

З 1 по 31 серпня у стоматологічній клініці «РІКОТА» діятиме акція «Все на чотирьох»: 4 імпланти, 4 абатменти, 4 формувачі ясен та незнімний протез з 10 коронок лише за 14 990 грн.

Адреса: м. Львів, вул. Володимира Великого, 31, тел. 234-02-14, 234-02-15

Схожі новини