Передплата 2024 «Добрий господар»

Малята мінятимуть «слонів» на подарунки

Дитячий фестиваль переодягне малюків у казкових героїв, навчить робити квіти з пластикових пляшок та нагородить цінними призами

17-19 травня у Львові всьоме відбудеться унікальний фестиваль дитячого читання, творчості й дозвілля. Очікується, що заходи відвідають близько 15 тисяч дітей віком від 4 до 14 років. Програма “Дитячого фестивалю” налічує 306 різноманітних заходів: зустрічі з письменниками, майстер-класи, ігри, конкурси, змагання та усі можливі способи цікаво і корисно провести дозвілля. Фестиваль має на меті прищепити дітям любов до книги та розвинути в малюках креативність.

Дитячий ФЕСТИВАЛЬ організований у формі гри «Збирай слонів»: діти отримують завдання відвідати різні заходи, на кожному з яких їм вручають наліпку-слона. Чим більше слонів, тим більше шансів у малюка виграти один із 6000 призів від партнерів, а також головний приз — пристрій для читання електронних книг. До слова, на фестивалі діятиме безкоштовний пункт завантаження ліцензійних електронних книг, де кожен охочий зможе завантажити собі улюблений твір літератури.

Відкриває фестиваль грандіозна вулична хода — “Парад літературних героїв”, що стартує о 10-й годині на площі Ринок. У найвидовищнішій події “Дитячого фестивалю” візьмуть участь понад 1500 дітей зі шкіл Львова у костюмах казкових персонажів. Школярам складуть компанію переможці Всеукраїнського конкурсу дитячого читання “Найкращий читач України-2013”, що приїдуть до Львова на фестиваль “Книгоманія” з усіх областей України, спортсмени, танцювальні й теат-ральні дитячі колективи міста у супроводі велетенських ляльок, гурту барабанщиць та духового оркестру. Такий кольоровий веселий натовп крокуватиме цент-ральною частиною міста аж до місця проведення фестивалю — Палацу мистецтв.

На діток чекають зустрічі з відомими письменниками Украї-ни, Польщі, Білорусі, Великої Британії та Швеції. “Літературні читання та автограф-сесії

30 авторів триватимуть нон-стоп протягом усього фестивалю, — розповіла заступник головного редактора «Видавництва Старого Лева» Катерина Міхаліцина. — Серед гостей — улюбленці дітей Максим Кідрук, Мар’яна Савка, Галина Малик, Оксана Думанська, Антон Санченко. Мабуть, найочікуванішим гостем фестивалю є англійський письменник Іан Вайброу — автор понад 60 книг для дітей. Твори англійця перекладені на 21 мову і видані у 24 країнах. Один із найпопулярніших героїв Вайброу — це Маленький Вовчик, повісті про його пригоди перекладені 12 мовами світу, у тому числі й українською. Спеціальною гостею фестивалю є польська дитяча письменниця Йоанна Ягелло, невичерпним джерелом натхнення якої є її донечки — сімнадцятирічна Юлька та семирічна Бася”.

Програмний директор “Дитячого фестивалю у Львові” Григорій Семенчук зазначив, що основним аспектом, як і сім років тому, залишається велике книжкове свято. “Під час фестивалю дитячого читання “Книгоманія” ми визначимо найкращого маленького читача України-2013, — розповів Гриць Семенчук. — Традиційно у межах фестивалю відбудеться Ярмарок дитячої книги, акція “Книжка від зірки”. Для маленьких учасників фестивалю читатимуть свої улюблені дитячі книжки та розіграють подарунки від партнерів зірки телебачення, шоу-бізнесу та спорту. Протягом трьох днів буде сформовано декілька дитячих команд, які візьмуть участь у квестах.

У вигляді інсталяції відбудеться українська виставка ілюстрацій до дитячих книг. Для втілення модернового арт-об’єкта 34 художники з усієї України надали 185 своїх ілюстрацій до казок, віршів, оповідань, романів, аудіодисків.

На відвідувачів чекають Пеппі Довгапанчоха, Аліса з Країни Див, мумі-тролі, Пітер Пен, персонажі казок Андерсена...

“На фестивалі відбуватимуться безкоштовні навчальні мистецькі заходи, — додав Григорій Семенчук. — Українські та іноземні митці представлять 60 видів майстер-класів загальною тривалістю понад 200 годин. Це найбільша кількість різних майстер-класів у межах одного проекту, які досі відбувалися в Україні.

Цікавим та оригінальним заходом є виставка “Вшанування пластикових пляшок” і майстер-клас від всесвітньо відомої чеської художниці Вероніки Ріхтерової та київської художниці Аліни Копиці. Автори покажуть, як можна давати “друге життя” речам, котрі більшість вважає сміттям, навчать виготовляти арт-об’єкти з пластикових пляшок”.

Аби малюки не нудьгували, “Дитячий фестиваль” організував також майстер-класи від професійних футболістів, інших відомих спортсменів, а також ігри та змагання на свіжому повітрі. Переможці спортивних конкурсів отримують призи. А для найвибагливіших проходитимуть турніри з настільних ігор. Функціонуватиме ігротека, в якій діти та дорослі зможуть пограти в ігри з усього світу.

Схожі новини