Передплата 2024 «Добрий господар»

Міліціонери затримували тих, кому самі ж продавали дурман

Так тривалий час точилася «боротьба» з незаконним обігом наркотиків у Стрию

Наприкінці минулого року кількадесят жителів Стрия пікетували приміщення Стрийського міськрайонного суду, вимагаючи чесного розслідування кримінальної справи, порушеної проти начальника сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків Стрийського міськвідділу міліції. До акції протесту людей спонукали чутки про те, що цю справу намагаються “зам’яти” Зважаючи на суспільний резонанс, прокурор Львівської області Олег Василенко вирішив тоді взяти розслідування цієї справи під особистий контроль. Днями розслідування завершилося, обвинувальний акт скерували для розгляду до суду.

Начальника сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків Стрийського міськвідділу міліції та двох його підлеглих — старшого оперуповноваженого та оперуповноваженого цього сектору — 28 серпня минулого року затримали співробітники СБУ під час продажу партії наркотиків. Під час слідства слідчі відділу розслідування корупційних кримінальних правопорушень обласної прокуратури встановили, що ця трійця борців з наркозлочинами насправді контролювала в Стрию чи не всю наркоторгівлю.

Продаючи конфісковані у цивільних наркоділків та ніде при цьому не обліковані наркотики, міліціонери одночасно вбивали двох зайців. По-перше, вони непогано збагачувалися за рахунок наркозалежних. По-друге, мали можливість щодня рапортувати про свої досягнення у боротьбі з наркозлочинами керівництву, час від часу “закриваючи” своїх же клієнтів.

Діяли перевертні в мундирах за сталою схемою. Через своїх сексотів у наркозалежному середовищі продавали чергову дозу наркотиків та психотропних речовин. Не встигав черговий покупець “вколотися” купленим товаром, як його затримували оперативники. Після чого починали вимагати відкупного за непритягнення до кримінальної відповідальності. Таким чином лише з червня по серпень минулого року, зазначили у прес-службі прокуратури Львівської області, перевертні в погонах збагатилися на 30 тисяч гривень.

Вдавалися правоохоронці і до відвертих провокацій — підкидали наркотики особам, які не погоджувалися платити “ментівському даху”, а згодом оформляли липові “контрольні закупівлі наркотиків”, які насправді не проводилися.

Наразі троє перевертнів у погонах перебувають в СІЗО. Якщо суд погодиться з висновками звинувачення, їм загрожує позбавлення волі на строки від п’яти до дванадцяти років та конфіскація особистого майна.

Схожі новини