Передплата 2024 «Добрий господар»

Мріє поставити кохану на ноги – щоб станцювати весільний вальс

Історія цих двох закоханих з Нетішина сколихнула Україну: Андрій Сєрко на руках заніс у студію телеканалу СТБ дівчину, аби у проекті «Куб» виграти для неї гроші на лікування. І став першим учасником трьох сезонів, кому вдалося перемогти!

Хмельницька область

Андрій СЄРКО у минулому — футболіст, Яніна Василевська — самбістка. Та обоє покинули спорт — з різних причин. Дівчину змусила зректися мрій про спортивний Олімп серйозна недуга, Андрія — бажання більше часу проводити з коханою.

Уже шість літ Яніна не ступає ногами на землю. Пригадує, як серед ночі сильно розболілася спина. Якось змогла піднятися з ліжка, хотіла дійти до вбиральні. Але кроку так і не зробила — впала на підлогу й більше не підвелася.

У сімнадцять років Яніна залишилася прикованою до інвалідного візка… Діагноз — перенесений остеомієліт (захворювання кісткової тканини), у її випадку — пов’язаний з давньою травмою.

Андрій став справжнім світлим промінчиком у житті юнки. Познайомилися кілька років тому в Інтернеті. Через два тижні зідзвонилися, ще через два місяці відбулося їхнє перше побачення. З тих пір не розлучаються.

Тоді Яна навіть сидіти у візку не могла — спина не тримала. Щоб укріпити дівчині хребет, Андрій сам взявся її рятувати. Перше, що зробив, — кинув футбол.

Андрій розробив цілу програму тренувань, щодня годинами з Яночкою займався — і перші позитивні результати не забарилися. Та цього, звісно, виявилося для одужання дівчини замало. Хлопець взявся шукати будь-які відомості про подібні випадки. І в Інтернеті натрапив на інформацію про ізраїльську клініку, яка ставить таких хворих на ноги. На лікування потрібно було відшукати солідну суму. Андрій вирішив взяти участь у телешоу.

Нам сказали, що одужати допоможе операція, яка коштує близько п’ятдесяти тисяч доларів, — продовжує Андрій. — Я створив в одній із соцмереж групу, щоб небайдужі люди допомогли зібрати кошти для Яніни. Але фінансово мало хто відгукнувся. Виникла думка спробувати самому взяти участь у шоу і виграти такі потрібні нам гроші. У разі перемоги гравець мав отримати 250 тисяч гривень.

Хлопець подав заявку, але на максимальний виграш не сподівався. Каже, розраховував, що зможе вибороти тисяч 50, а далі і собі мав намір вийти з гри.

— Коли мені зателефонувала Яніна і радісним голосом повідомила, що пройшов відбір, я був щасливий, — пригадує Андрій. — Ми почали тренуватися. Яна змайструвала кільце, щоб я кидав туди м’ячі, як у баскетбольний кошик. Розкладала на підлозі речі — і я намагався оминути їх із зав’язаними очима. Навіть папірці з-під цукерок у смітник на точність кидав.

Чи не диво: усі конкурси Андрій проходив з першої спроби! Впевненості додавала підтримка Яніни. Але коли коханий дійшов до фіналу і міг або забрати 100 тисяч гривень, або продовжити гру, взявшись за останнє надскладне завдання, дівчина попросила зупинитися. За чверть секунди йому потрібно було зробити два влучні кидки — поцілити двома м’ячами у квадрат навпроти.

— Я не вірю у чверть секунди, — сказала тоді Яніна.

— А в Андрія вірите? — перепитав ведучий.

— В Андрія вірю, — відповіла. І хлопець оголосив, що піде до кінця.

Ці останні хвилини тримали у напруженні увесь зал. Перша невдала спроба, друга, третя, четверта, п’ята… Глядачі затамували подих — залишалося лише одне, останнє «життя». І «куб» підкорився!

— Давно хочу бачити Яніночку своєю дружиною, — ділиться Андрій. — Та вона відмовляється. Каже, поки не зможе станцювати зі мною весільний вальс, заміж не піде. От побачите, Яна ще дефілюватиме на підборах і народить мені дітей!

Схожі новини