Передплата 2024 ВЗ

Колись пекла баранки, тепер – крутить...

Випускниця кулінарного технікуму вже десять років маршрутку водить

Жінка за кермом — давно не дивина. Водії у спідницях і з автомобілями вправляються, і таксистами працюють, і трамваями та тролейбусами рулюють. А ось за баранкою маршрутки представниці прекрасної статі — справжній дефіцит. Киянка Оксана Сергієнко — виняток з правила. Вже десять років вона водить міський автобус. Хто б куди не кликав працювати, своєму 233-му маршруту не зраджує.

До того, як сісти за кермо маршрутки, дипломований кулінар мала свій невеличкий бізнес — кафе. Але не склалося. Через деякий час пані Оксана з чоловіком купили автобус і зайнялися пасажирськими перевезеннями. Справи пішли вгору. Коли ж два роки тому чоловік помер, жінка вирішила не полишати сімейну справу.

Каже, хоч і втомлюється (зміна починається о п’ятій ранку, а закінчується пізно ввечері), отримує від роботи задоволення. Ось тільки сина, який навчається у транспортному університеті і хоче продовжити батьківську справу, пані Оксана від баранки відмовляє: важкий водійський хліб.

Як реагують на незвичного водія маршрутки пасажири? Одні навіть не помічають, що за кермом жінка. А буває, що хтось з чоловіків у салоні дозволяє собі «шпильки» з репертуару «баба за кермом...». Раніше, каже пані Оксана, через такі компліменти засмучувалася, а тепер не звертає на них уваги.

Схожі новини