Передплата 2024 «Добра кухня»

Дівчинка втекла із дому через материнську зраду

Діти йдуть від батьків, стверджують правоохоронці, через емоційні стреси

Про зникнення 15-річної доньки міліції повідомила жителька Львова. Донька втекла з оселі, не приховувала жінка, після того, як мати розлучилася з татом, і той пішов із сім’ї...

Кілька днів правоохоронці розшукували дівчинку-підлітка. Та, з’ясувалося згодом, на вулиці та дала собі раду. Швидко познайомилася з ровесниками, які жили “на вулиці”, та ночувала з новими друзями у підвалах та покинутих будинках. В одному з таких приміщень міліціонери й знайшли утікачку.

Під час спілкування з міліціонерами дівчинка розповіла, що втекла від мами бо знала, чому батько пішов з родини. Причиною розлучення батьків стало те, що мати зрадила батька з іншим чоловіком. Донька про це дізналася та вирішила також покинути зрадницю.

Після профілактичної бесіди дівчинка пообіцяла, що більше від мами не тікатиме. Та через три дні знову зникла. Цього разу, коли її знайшли, перед тим, як повернути дівчинку матері, правоохоронці поставили її на облік як схильну до втечі з родини. Відтепер дівчинка разом зі своєю мамою має щотижня з’являтися до міліції та спілкуватися з працівниками відділу кримінальної міліції у справах дітей.

“Здебільшого діти тікають з дому, бо прагнуть відчуття свободи та самостійності. Хоча трапляється, що діти йдуть з дому через емоційні стреси, які отримують через проблеми, що виникли між батьками, — прокоментував цей випадок начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей Львівського міського управління міліції старший лейтенант Павло Лихач. — Нечасто неповнолітні тікають далеко за межі рідного міста. Сідаючи в товарні потяги, вони подорожують всією Україною...”. Тим часом дитячі психологи зазначають, що ризик втечі дитини, яка вже ковтнула “повітря свободи”, після першої втечі значно збільшується.