Передплата 2024 «Добра кухня»

Вибух газу зробив з двох квартир одну

Лише дивом у зруйнованому помешканні ніхто не постраждав

13 листопада, близько 13-ї години, стався вибух у квартирі третього поверху будинку №21 на вулиці Пісковій у Львові. Вибух був такої сили, що поламав перегородку між квартирами №№ 8 і 9 та вибив двері. Якимось дивом не отримали навіть подряпин власники квартири та їхня дитина, які перебували в епіцентрі вибуху.

На МІСЦІ події, повідомив “ВЗ” керівник управління МНС у Львівській області Павло Василенко, працюють рятувальники та фахівці “Львівгазу”. Вони встановили, що вибухнув побутовий газ.

Від очевидців події (мешканців будинку) “ВЗ” стали відомі подробиці події, що могла завершитися трагічно. У зруйнованій вибухом квартирі фахівці з’ясували, що побутовий газ вибухнув, коли мешканці увімкнули колонку для подачі гарячої води у ванну. Та джерела витоку газу у цій квартирі не знайшли. Хтось із рятувальників помітив, що сусід із квартири на першому поверсі чомусь дуже цікавився діями рятувальників, помітно нервував, а потім щез. Рятувальники спробували зайти до “підозрілої” квартири, та вона була зачиненою. Проте з дверей помешкання вже відчутно йшов запах газу.

—Незабаром власника квартири знайшли. З'ясувалося, що в квартирі робили ремонт, під час якого господар пошкодив газову трубу, що вела до газового лічильника. Через вентиляційну систему газ із пошкодженої труби почав підніматися вгору. Коли накопичився до критичної межі, вибухнув на третьому поверсі.

Схожі новини