Передплата 2024 «Добрий господар»

Вокалісти Iron Maiden захотіли залишитись у Львові...

Впродовж десяти годин Львів гримів під гучні баси рок-фестивалю «Цитадель». Найпотужнішу музичну хвилю вечора підняли хед-лайнери фестивалю — екс-вокалісти одного з найвідоміших гуртів світу Iron Maiden Пол Ді’Анно (на фото) і Блейз Бейлі. Галицька публіка настільки гаряче прийняла легендарних британських музикантів, що ті зізналися: вони не проти залишитись у Львові.

На дебютному фестивалі «Цитаделі» у Палаці спорту «Україна» звучали як класичні хеві-метал-композиції, так і рокові балади. Українську рок-культуру представили гурти [Au]rum (Львів), AranruT (Київ), Hairy Viper (Київ), Dimicandum (Київ), Blood Brothers (Київ), Naama (Одеса) і AzArt (Київ). У статусі спеціального гостя на “Цитадель-2012” завітала чеська група Seven, виступ якої рвав публіку на шматки.

Проте найдужче поціновувачі хеві-металу чекали на виступ живих легенд — перших вокалістів Iron Maiden. Коли Блейз Бейлі, який виступав із групою у 1990-х роках, з’явився на сцені, здавалося, Палац спорту вибухне від емоцій залу. “Добрий вечір! Це Львів?” — запитував українською зі сцени Блейз. Галицькі рокери кожне слово та композицію у виконанні Бейлі сприймали із вибуховою силою оплесків та вигуків. Таку ж хвилю позитивних емоцій викликав вихід на сцену найхаризматичнішого і найскандальнішого вокаліста Iron Maiden Пола Ді’Анно, який працював з колективом наприкінці 1970-х — на початку 1980-х років. Культові вокалісти виконували хіти Iron Maiden та пісні з їхніх сольних альбомів.

Єдиною ложкою дьогтю у музичній бочці меду «Цитаделі» була не надто велика кількість відвідувачів. “За останній місяць у Львові побувало чимало легенд світового року, зокрема гурти Scorpions та Uriah Heep, — зізналась “ВЗ” співорганізатор рок-фесту “Цитадель” Олена Новикова. — Любителі дорослої музики витратили чимало грошей на ці концерти. Хоча цінова політика «Цитаделі» доволі демократична, ціни на квитки коливались у межах 99-250 грн.”.

Схожі новини