Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Софія Ротару рекламує Російську православну церкву

Російська православна церква з допомогою білбордів взялася перевиховувати «неоцерковлену» молодь, залучати її у своє лоно.

До свята Покрови РПЦ випускає плакати із серії «Ми — православні!». На них — портрети трьох десятків відомих людей у сфері шоу-бізнесу, театру і кіно, спорту, які говорять про свою віру у Бога. Релігійну агітпродукцію розвішуватимуть не тільки на території Росії, а й Білорусі, України.

Окрім російських зірок — спортсменів Владислава Третьяка, Миколи Валуєва, Федора Ємельяненка, музикантів Юрія Шевчука, В’ячеслава Бутусова, Костянтина Кінчева, акторів Валерія Золотухіна, Дмитра Дюжева, Єгора Бероєва, теледиктора Ігоря Кирилова, телеведучого Миколи Дроздова, в акції братиме участь легендарна українська співачка Софія Ротару (на фото). Про свою віру у Всевишнього вона розповідає так: «Я щиро вірю в Бога, ще в дитинстві співала в церковному хорі. Часто бачу віщі сни, у мене взагалі дуже сильно розвинене почуття інтуїції. Господь допомагає мені полегшити душу, оберігає від зла, дає сили і надію. Я зобов’язана Йому всім. Саме віра допомагає долати мені труднощі в житті. Я завжди дякую Йому за кожен прожитий день, за кожен успішний виступ... На жаль, через постійні гастролі і напружений робочий графік не завжди можу дотримуватися посту і ходити до церкви, але я ніколи не забуваю про Бога, вважаю, що Він — найважливіше в житті кожної людини. І я дуже щаслива, що в серпні 1999 року була удостоєна ордена Святої Княгині Ольги, яким нагороджують найвидатніших жінок України. А в 1998-му «За примноження добра на Землі» мене нагородили орденом Миколи Чудотворця».

На плакатах РПЦ буде ще і голлівудський актор Том Хенкс, який теж сповідує православ’я.

«Життєвий приклад відомих сучасників може стати відправною точкою у справі воцерковлення молодих людей», — так пояснили ідею цієї акції її організатори.

Коментар для «ВЗ»

Олександр ПАЛІЙ, кандидат наук, політолог

Видно, у Московського патріархату не вистачає власного авторитету… Московська церква настільки дискредитувала себе в останні роки скандалами, що намагається здобути авторитет з допомогою спортсменів, співаків, артистів. Російська православна церква саморуйнується тим, що співпрацює з владою, переслідує мирські цілі, прагне загарбати чужі землі, всупереч біблійній заповіді «Не вкради!». Всі оці проблемні речі РПЦ намагається певною мірою відтінити, виправити піаром, апеляцією до нецерковних авторитетів. Це не змінить її суті.

Схожі новини