Передплата 2024 «Добра кухня»

DJ Паша: «Я вів «Євробачення»у 2005 році. Двічі в одну річку не заходжу»

Відомий шоумен – про підготовку до пісенного конкурсу, який відбудеться у травні в Україні

DJ Паша (Павло Шилько) — автор пісень для українських виконавців, ідейний натхненник і ведучий багатьох успішних телепроектів. Вільно володіє кількома іноземними мовами. У 2005 році був ведучим пісенного конкурсу “Євробачення”, що проходив в Україні. У цьогорічному пісенному конкурсі Павло знову братиме участь. За яку ділянку роботи відповідатиме DJ Паша, що цікавого готують для нас організатори шоу, Павло розповів журналісту “ВЗ”.

- Павле, яка ваша роль на “Євробаченні-2017”?

- На цьогорічному пісенному конкурсі я — медіа-спікер. Буду спілкуватися з українською і зарубіжною пресою.

- Скільки квитків продали на сьогодні?

- Понад 20 тисяч. І це лише початок. Річ у тім, що зараз квитки продають на фінал і півфінали. Окрім тих трьох шоу, які будуть транслювати по телебаченню, буде ще два такі самі шоу — абсолютно однакові. Єдина відмінність лише у тому, що ці два інші не транслюватиме телебачення і під час них не буде проводитися голосування. Зате глядачі матимуть чудову нагоду на власні очі побачити грандіозне шоу світового рівня, а ввечері можна буде вдома те саме побачити по телебаченню і проголосувати. Це будуть повноцінні концерти за смішною ціною — від 218 гривень.

- Що цікавого варто очікувати від “Євробачення” в Україні?

- Мені це запитання часто ставлять. Усе варто побачити на власні очі. Цього року ми маємо таку нагоду, бо не треба виїжджати за межі країни. “Євробачення” набрало таких обертів, що з кожним роком шоу стає цікавішим і грандіознішим. “Євробачення” стало такою собі виставкою сучасних технологій. Тому цього року Київ має зробити усе набагато краще, ніж це було торік у Швеції.

- Чому пісенне шоу у Києві доручили проводити трьом чоловікам?

- Мені таке рішення видалося дуже оригінальним. А чому би й ні? Два роки тому “Євробачення” проводили тільки дівчата. Зараз його проведуть чоловіки — молоді професіонали, стильні і з почуттям гумору.

- Чому серед них нема Сергія Притули?

- Безперечно, Притула на сьогодні один із найпопулярніших ведучих. Чому не він буде вести конкурс? Таким було рішення оргкомітету. Бо якщо він суперово і з гумором веде програми українською, не факт, що так само неперевершено зможе провести шоу англійською. Хлопці, яких вибрали ведучими “Євробачення-2017”, за рейтингом популярності у нашій країні, можливо, і поступаються Сергієві. Але для Заходу це не принципово. Коли ми дивилися торік “Євробачення”, і нам показували двох шведок, ми також не знали, хто вони, який рівень популярності мають у Швеції. У нашому випадку треба балансувати між популярністю, досвідом і знанням англійської мови, що дуже важливо, незважаючи на те, що усі тексти ведучих прописані. Це — прямий ефір, під час якого можуть трапитися будь-які форс-мажори. Може бути затримка у голосуванні, ніхто не виключає, що може підвести якась програма голосування. Або, як у 2005 році, коли у нас сталася затримка з конвертами у півфіналі, і довелося тягнути час. Якщо ведучий не володіє вільно мовою, то яким би професіоналом він не був, не зможе затягнути час. Цей фактор також треба брати до уваги.

- Під час Національного відбору Сергій Притула без кінця сипав жартами. У травні, коли шоу вестимуть Олександр Скічко, Ти­мур Мірошниченко та Володимир Остапчук, усе буде більш консервативно?

- Гумор на різних мовах — різний. Українською жартується по-іншому, ніж англійською. Там іншого типу гумор. Якщо в українській ми граємо словами, то в англійській багато коротших слів, які по-різному пишуться, але подібні у звучанні, і це також можна обігрувати. Справа за сценаристами. Коли вони приїдуть до Києва, буду з ними говорити на цю тему. Лише тоді матиму конкретну інформацію.

- Вам не пропонували вести “Євробачення”?

- Я вже заходив у цю річку 12 років тому. Це — унікальний досвід. Щиро радію за тих хлопців, яких вибрали проводити шоу у 2017 році. Я на собі відчув, що це таке, коли виходив на сцену і розумів, що понад сто мільйонів глядачів стежать за тим, що відбувається. Адреналін такий, що аж вухами виливається. Це неможливо переказати!

- Яку пораду з власного досвіду ви би дали ведучим?

- Найголовніше — піймати відчуття комфорту. Має бути межа комфорту і хвилювання. Коли виходиш на сцену і не хвилюєшся — це погано. Адреналін і хвилювання мають бути завжди. Для мене у 2005 році було важливо, щоб я міг чути свій голос у навушнику. Тоді у Палаці спорту було 12 чи 13 тисяч людей, стояв несамовитий гул. Коли ведучий говорить, не чує себе і тоді починає кричати. Я попросив, щоб у навушнику збільшили звук. Таким чином, я себе чув і балансував своїм голосом. Це обов’язково підкажу нашим ведучим.

- Хто був вашим фаворитом на Національному відборі?

- Цього року участь у відборі взяли достойні учасники. Мене тішить, що завдяки музичним шоу, які є в Україні, і завдяки Національному відбору на “Євробачення”, з’являються нові імена, про які раніше ніхто не знав. Чудово, що є рок і поп, і балади... Щиро радію, що виграли O.Torvald. Я цих хлопців поважаю. За останні півтора року вони зробили великий прорив і мають чудову аудиторію. Женя Галич — неймовірно талановитий хлопець. Думаю, своєї найкращої пісні він ще не написав. Те саме я років зо два тому казав про Монатіка: що він талановитий, але у нього ще нема хіта, яким він про себе голосно заявить. А тепер про нього знає світ. Переконаний, в O.Torvald буде те саме. “Євробачення” - додатковий поштовх для їхньої популяризації. Чи зможуть вони щось виграти — покаже час. Їхня музика — не типова для “Євробачення”. Останній раз рок перемагав 2006 року в Афінах, коли виграла фінська група Lordi, але не стільки за рахунок пісні, як за рахунок масок, вогню і трішечки страшно дикого шоу.

Довідка «ВЗ»

Відомий український радіо- та телеведучий, конферансьє, генеральний продюсер музичної премії YUNA Павло Шилько народився 6 серпня 1977 року в Росії. У 1983 році разом із родиною переселився до Запоріжжя, де завершив середню загальноосвітню школу №97. Закінчив факультет іноземних мов Київського університету імені Тараса Шевченка за спеціальністю «Переклад» та кваліфікацію філолога, письмового перекладача з іспанської та англійської мов. Також має другу вищу освіту — диплом психолога цього ж вишу. Понад 11 років вів ранкові шоу «Давай вставай», «Маша та Паша», «Gala-ранок», понад 12 років був автором та ведучим хіт-параду «Пашина 20-ка». Є автором рекорду України з найбільш тривалого ведення прямого ефіру на радіо (50 годин безперервного ведення). Одружений, виховує двох доньок.