Чипси небезпечні для здоров’я
Чипси вважають одним із найпопулярніших серед молоді продуктів, проте вони посідають перші місця у рейтингах шкідливих для здоров’я людини товарів. Кожен шматочок смаженої картоплі з ароматизаторами запускає механізм, який шкодить організму
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/526909/chypsy.jpg)
У 100 г чипсів близько 30−35 г жирів, частина з яких — жирні кислоти омега-6. У великій кількості вони можуть спричиняти запальні процеси в організмі.
Навіть одна порція чипсів може покривати до 50% рекомендованої добової норми солі (5−6 г). А постійний надлишок солі у раціоні спричиняє безліч проблем. Це призводить до підвищення артеріального тиску, що значно підвищує ризик серцевих нападів та інсультів. Також порушується робота нирок, сіль затримує рідину в організмі, через що з’являються набряки та тьмяність шкіри. Крім того, у чипсах часто є хімічні добавки та консерванти. Наприклад, глутамат натрію. Він створює хибне відчуття задоволення, змушуючи їсти все більше, що загрожує головними болями, втратою концентрації та туманом у голові.
Також у чипсах є небезпечна речовина акриламід. Це токсична сполука, що має канцерогенні властивості. Вона утворюється під час смаження продукту та погано впливає на нирки, очі, печінку, центральну нервову систему. Крім того, чипси мають високу калорійність, що становить у середньому 500−700 ккал на 100 г продукту. Відомий «пивний животик» у чоловіків часто формується не через вживання пива, а саме через картопляні снеки, які призводять до появи зайвої ваги.