Передплата 2024 ВЗ

На допомогу воїнам ЗСУ, членам їхніх родин та дітям ВПО вже витрачено майже півтора мільйона гривень

Установа благодійного фонду «Центр медичних інновацій» (Медичний центр NOVO) реалізовує благодійну програму з надання безкоштовних діагностичних послуг

«Високий Замок» вже знайомив своїх читачів із благодійною діяльністю Медичного центру NOVO. На даний час медцентр реалізовує програму «Надання високотехнологічних інноваційних медичних послуг соціально вразливим категоріям суспільства» («NOVO_helpforpeople»), а саме — надає безкоштовні діагностичні послуги.

Проєкт створено Установою благодійного фонду «Центр медичних інновацій» завдяки гранту, отриманому від Програми «Підтримка організацій громадянського суспільства (ОГС)» в Україні, за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ і справ Співдружності націй та розвитку Великої Британії. Програма реалізується Crown Agents у партнерстві з International Alert і у співпраці з Crown Agents in Ukraine.

Хто може отримати безкоштовні діагностичні послуги?

  • Учасники бойових дій та ветерани війни.
  • Військовослужбовці, котрі перебувають на лікуванні у львівських військових госпіталях, за скеруванням цих госпіталів.
  • Діти внутрішньо переміщених осіб до 18 років та інваліди І-ої групи усіх вікових категорій.
  • Члени родин військовослужбовців, зниклих безвісти за особливих обставин. Скористатися послугами можуть рідні першої лінії споріднення (батьки, чоловік або дружина, діти, у тому числі усиновлені) за скеруванням Комунального підприємства Львівської обласної ради «Будинок воїна».

Які саме безоплатні діагностичні послуги надаються у межах Програми?

  • Магнітно-резонансна томографія (МРТ).
  • Комп’ютерна томографія (КТ).
  • Ультразвукова діагностика (УЗД).
  • Ендоскопія.

Слід зазначити, що Медичний центр NOVO використовує високотехнологічне діагностичне обладнання провідних світових виробників з максимальною безпекою та зручністю для пацієнта. Таким чином завдяки інноваційним технологіям та високій професійній майстерності фахівці NOVO роблять неоціненний внесок у розвиток здорового суспільства задля розвитку й процвітання України!

ВАЖЛИВО!

Для діагностики МРТ та КТ обов’язково необхідно мати скерування від лікаря із зазначенням ділянки, що потребує обстеження.

Програма пільгових обстежень передбачає запис на діагностику без повторних візитів на те саме обстеження, окрім повторної консультації спеціаліста.

Що необхідно зробити, аби отримати безкоштовні медичні послуги за програмою «Надання високотехнологічних інноваційних медичних послуг соціально вразливим категоріям суспільства» («NOVO_helpforpeople»?)

Учасникам бойових дій та ветеранам війни:

  • Зателефонувати у контакт-центр Медичного центру NOVO та попередньо узгодити з адміністратором можливість, день і час прийому згідно із графіком роботи Установи.
  • Завітати до Медичного центру NOVO за 20 хвилин до призначеного часу для оформлення візиту.
  • Надати адміністратору рецепції паспорт, ідентифікаційний код та паперове або копію електронного посвідчення учасника бойових дій, видане з 2014 року, чи довідку про безпосередню участь у бойових діях у період повномасштабного вторгнення рф в Україну.
  • Написати відповідну заяву про отримання безоплатної послуги.

Військовослужбовцям, котрі перебувають на лікуванні у львівських військових госпіталях:

  • Завітати до Медичного центру NOVO за 20 хвилин до призначеного часу для оформлення візиту за попередньо узгодженим часом обстеження з адміністратором рецепції координатором чи лікарем — представником одного із військових госпіталів згідно із підписаним Меморандумом про співпрацю.
  • Надати адміністратору рецепції скерування від госпіталю відповідної форми, паспорт, ідентифікаційний код, військовий квиток.

Внутрішньо переміщеним особам до 18 років та інвалідам І-ої групи усіх вікових категорій:

  • Зателефонувати у контакт-центр Медичного центру NOVO та попередньо узгодити з адміністратором можливість, день і час прийому згідно із графіком роботи Установи.
  • Завітати до NOVO за 20 хвилин до призначеного часу для оформлення візиту.
  • Надати адміністратору рецепції довідку внутрішньо переміщеної особи одного з батьків (опікунів) та дитини, видану після 24.02.2022 року, із зазначенням місця реєстрації у Західному регіоні, паспорт, ідентифікаційний код, свідоцтво про народження чи паспорт дитини.
  • Написати відповідну заяву про отримання безоплатної послуги для дитини.
  • Внутрішньо переміщеним особам, котрі мають посвідчення інваліда І-ої групи, необхідно також надати довідку внутрішньо переміщеної особи, видану після 24.02.2022 року, із зазначенням місця реєстрації у Західному регіоні, паспорт, ідентифікаційний код, та написати заяву відповідної форми.

Членам родин військовослужбовців, зниклих безвісти за особливих обставин:

  • Зателефонувати у контакт-центр Медичного центру NOVO та попередньо узгодити з адміністратором можливість, день і час прийому згідно із графіком роботи Установи.
  • Завітати до NOVO за 20 хвилин до призначеного часу для оформлення візиту.
  • Надати адміністратору рецепції скерування відповідної форми від КЗ ЛОР «Будинок воїна», паспорт, ідентифікаційний код, витяг з державного реєстру про те, що військовослужбовець — член родини пацієнта, вважається особою, зниклою безвісти за особливих обставин.
  • Якщо обстеження проходитиме особа до 18 років, її представнику потрібно надати свідоцтво про народження чи паспорт дитини.

Якщо у Вас є потреба пройти діагностику у Медичному центрі NOVO і Ви належите до категорії осіб, котрі підлягають умовам програми «Надання високотехнологічних інноваційних медичних послуг соціально вразливим категоріям суспільства» («NOVO_helpforpeople»), проте не можете визначитись з ділянкою обстеження чи видом діагностики, запрошуємо скористатись можливістю отримання безоплатної консультації, за висновком якої Ви зможете отримати скерування спеціаліста та вичерпну інформацію стосовно доцільності проходження того чи іншого виду обстеження.

Благодійна програма мовою цифр

В УБФ «Центр медичних інновацій» спеціально для «ВЗ» навели статистику щодо проведених благодійних обстежень, а саме: за період від 1 липня 2023 року до 20 вересня 2023 року за грантовою програмою «NOVO_helpforpeople» було проведено благодійних обстежень за наступними категоріями:

  • Діти внутрішньо переміщених осіб до 18 років: 37 обстежень на загальну суму 109 тис. 610 грн.
  • Учасники бойових дій: 356 обстежень на суму 1 млн 052 тис. 740 грн.
  • Військовослужбовці за скеруванням госпіталів: 60 обстежень на загальну суму 190 тис. 410 грн.
  • Родини зниклих безвісти за скеруванням КЗ ЛОР «Будинок воїна»: 25 обстежень на суму 75 тис. 580 грн.

Разом — 478 обстежень на загальну суму 1 млн 398 тис. 340 грн.

Враженнями від перебування та проведення діагностики у Медичному центрі NOVO поділився Остап Франків, котрий захищає нашу землю на сході України: «Обставини склались так, що під час виконання бойового завдання я отримав травму і потребував операції, а відтак — подальшого спостереження та проведення МРТ-обстеження й консультативної допомоги. У цьому мені неабияк посприяла безкоштовна Програма для учасників бойових дій, впроваджена у NOVO. Завдяки їй мені провели кілька видів магнітно-резонансної терапії у комплексі з фаховими консультаціями лікарів-спеціалістів, котрі на основі висновків обстежень змогли спрогнозувати мою реабілітацію та скорегувати лікування. Чуйність персоналу, висока кваліфікація медиків, добре налагоджена комунікація між усіма ланками працівників створює атмосферу підтримки, допомоги та розуміння потреб військових та інших соціально вразливих верств населення. Дякую NOVO за якісну діагностику, у найкоротший термін отримані результати обстежень та прихильність усіх, хто причетний до процесу надання високотехнологічних медичних послуг! Нехай ваша благородна місія наповнить серця кожного вдячністю та любов’ю, а Центру — розвитку й процвітання!»

Коментар для «ВЗ»

Олександр МАКСИМЧУК, голова Наглядової ради Медичного центру NOVO

Ми, крім того, що надаємо безкоштовні послуги нашим учасникам бойових дій, маємо ще, так би мовити, зобов’язання чи почесну місію — впровадити зміни у законодавство, які б спростили медичний огляд та високоточну діагностику учасників бойових дій. Співпрацюємо з низкою громадських організацій, зокрема з командою Масі Найєма, іншими громадськими діячами. Найголовніше — Верховна Рада має внести зміни до Закону «Про статус ветеранів», які мають підсилити соціальні гарантії ветеранів. Якщо брати глобально, то кожен учасник бойових дій, кожен громадянин України, який був покликаний захищати державу, мав би від держави отримати можливість зробити безкоштовні діагностику і отримати лікування після того, як виконав свою бойову місію. Минулого тижня відбувся «круглий стіл», організований Посольством Великої Британії (оскільки саме британський уряд фінансує цей проєкт). Я висловив таку ідею: якщо Україна отримала від західних партнерів на 43 мільярди доларів зброї, то хоча б 10% від цієї суми могло би піти на лікування та діагностику тих, хто цією зброєю користувався. Це велика сума, але якщо світова спільнота допомагає нам зі зброєю, вона могла б допомогти і з відновленням здоров’я українців, які захищають свою державу.

Аби впровадити цей закон, зараз працює низка експертів, зокрема, колишня міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька, ексзаступниця міністра соціальної політики Наталія Федорович, доктор наук, колишня ректор Університету банківської справи Анжела Кузнецова та інші серйозні фахівці. Крім того, ми проводимо фокус-групи. Уже відбулися три такі заходи. Одна фокус-група — у Львові з лікарями, дві - у Харкові, з лікарями і ветеранами. Зараз готуємося в середині жовтня взяти участь у «круглому столі» в Києві, будемо співорганізаторами у цій же проблематиці.

Той достатньо великий «круглий стіл», який відбувся у Львові в кінці серпня, був фактично справжньою конференцією. Там було три панелі, ми працювали сім годин, було до двадцяти спікерів. Цей захід показав також зацікавлення органів державної влади. Були представники обласної, міської і центральної влади, керівники госпіталів, представники медичних сил ЗСУ, керівники таких великих проєктів, як Superhumans і Unbroken, які є у Львові. Також приїхали представники Першого добровольчого хірургічного шпиталю з Івано-Франківська. І всі ми обговорювали у такому широкому експертному колі проблеми з лікуванням ветеранів. Роботи багато, ми розуміємо, що і фізичне, і психічне здоров’я тих, хто був на передовій, дуже важливе для майбутнього держави. І вивчаючи виклики, з якими зіткнулися інші країни, наприклад, Сполучені Штати після в'єтнамської війни чи країни НАТО після воєнних операцій в Афганістані, бачимо, що проблеми можуть бути дуже серйозні. Вони можуть бути відтерміновані в часі, і якщо не провести правильну діагностику, це вплине не тільки на здоров’я безпосередніх учасників воєнних дій, а й може вплинути на здоров’я і безпеку їхніх сімей, держави тощо.

Зараз маємо декілька ідей, з якими ми виступали на «круглому столі», організовуваному британським посольством. Є ідея запустити національну програму «Клініка ветерана». Це наша ініціатива — Медичного центру NOVO. У такій програмі ми могли б об'єднати зусилля державних і недержавних медичних закладів, неприбуткових благодійних структур, які займаються допомогою ветеранам. Що би входило в таке об'єднання? Це, перш за все, інформація про можливості кожного учасника об'єднання. По-друге — перевірка чи сертифікація експертною командою питання інклюзії для ветеранів у цих медичних чи соціальних закладах. Фактично це ідея координації дій тих, хто сьогодні активно допомагає. А це дуже багато соціально відповідального медичного бізнесу. Думаю, такий досвід роботи кожного міг бути корисним. Ми готові це координувати. Можливо, для цього буде створено якусь коаліцію чи кластер.

Таким чином, така конкретна робота з учасниками бойових дій, коли ми бачимо патології, бачимо виклики, можемо дати практичну, а не теоретичну статистику і досвід синергії роботи з органами влади, з колегами із медцентрів, може дати дієвий результат. Головні у всьому цьому два моменти — бажання співпрацювати і знаходити ресурси і кошти, яких у державі справді серйозно бракує. Але якщо буде така синергетична робота, то можна і з донорами розмовляти, і зменшувати затрати кожного учасника цього проєкту.

Цей проєкт створено Установою благодійного фонду «Центр медичних інновацій» завдяки отриманому гранту від Програми «Підтримка організацій громадянського суспільства (ОГС)» в Україні у межах фінансової підтримки Міністерства закордонних справ і справ Співдружності націй та розвитку Великої Британії. Програма реалізується Crown Agents у партнерстві з International Alert і у співпраці з Crown Agents in Ukraine. Зміст публікації не обов’язково відображає погляди Міністерства закордонних справ і справ Співдружності націй та розвитку Великої Британії, погляди Crown Agents, International Alert та Crown Agentsin Ukraine.

Схожі новини