Передплата 2024 ВЗ

Смакуйте, але не переїдайте!

В Україні починається сезон черешні. Скільки плодів на день можна їсти без шкоди для фігури і як правильно зберігати ці ягоди вдома, читачам «ДЗ» розповіла лікарка-дієтологиня Інна Тимчук

Черешня
Черешня

«Черешня не лише смачна, а й корисна, містить вітамін С, віта­міни групи B, калій, харчові волокна. Середня норма для дорослої людини протягом дня — 200−300 г», — говорить дієтологиня.

Зважаючи на смакові якості, лікарка зазначає, що деякі ласуни схильні переїдати сезонні ягоди, що сприяє набору зайвої ваги. «Крім того, можлива тимчасова зміна випорожнень, дискомфорт в органах травної системи, здуття живота. У цьому випадку можна використовувати спазмолітики, щоб знизити інтенсивність больо­вих відчуттів», — рекомендує лікарка.

Зберігати черешню фахівчиня радить у холодильнику у відділі для овочів та фруктів. «Ознака псування продукту — зміна кольору. Якщо ягоди набувають коричневого відтінку, стають менш пружни­ми, м’якшими, можна говорити про те, що вони починають псува­тися. Навряд чи такою черешнею можна отруїтися, але її смакові властивості зміняться, у ній буде менше вітамінів», — застерігає Інна Тимчук.