Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Інгаляція без світла. Прості поради від МОЗ

Розгляньте можливість купівлі при­строю для інгаляцій (небулайзера) на батарейках та запасу батарейок або акумуляторів до нього

Фото волонтерки Наталії Маринюк.
Фото волонтерки Наталії Маринюк.

Усю країну облетіло фото дівчинки, яка робить інгаляцію на одній із заправок у Києві через нестачу електроенергії після дій російських терористів.

У Міністерстві охорони здоров’я зібрали кілька порад батькам, якщо лікар призначив дитині інгаляції, а електрики вдома немає:

Розгляньте можливість купівлі при­строю для інгаляцій (небулайзера) на батарейках та запасу батарейок або акумуляторів до нього.

Обговоріть з лікарем застосування допоміжного пристрою для інгаляцій — спейсера. Він не потребує електрики, але важливо отримати чіткі рекомен­дації лікаря стосовно дозування ліків. Також слід визначити із лікарем план дій у критичному випадку, якщо немає доступу до небулайзера чи спейсера, а дитині погано.

Потурбуйтесь, щоб у вас був пе­рехідник з розетки на usb, а також з прикурювача машини на usb. Таким чином ви зможете хоча б на короткий час увімкнути небулайзер за наявнос­ті павербенку або зробити інгаляцію в авто.

За потреби складіть список най­ближчих Пунктів незламності, щоб знати, де поруч можна зробити інга­ляцію в разі відключення світла у вас вдома.

Підготувала Ірина-Марія Лис.