Передплата 2024 ВЗ

5 кроків для поліпшення кольору обличчя

Для підтримання здорового вигляду, гарного кольору, м’якості й еластичності наша шкіра вимагає постійної турботи та уваги

За несприятливих умов шкірний покрив стає тьмяним і втомленим, погіршується його текстура, з’являються передчасні зморшки. Повернути здорове сяйво і поліпшити колір обличчя нескладно – досить дотримуватися цих простих правил у повсякденному житті, і ви досить швидко побачите результат!

1. Вода. Оскільки наше тіло складаєть­ся в основному з води, то достатнє вжи­вання рідини дуже важливо для організму. Випиваючи щодня 6-8 склянок чистої води, ви зволожуєте шкіру зсередини, покращу­єте її еластичність і пружність, запобігаєте зневодненню.

2. Харчування. Здорова дієта важли­ва з багатьох очевидних причин. Крім під­тримки ваги і здоров’я, добре збалансо­ваний раціон сприяє поліпшенню кольору обличчя і продовжує молодість. Всім відомі вітаміни С, А, Е (які також широко застосо­вуються в косметичній продукції) є потуж­ними антиоксидантами, що сповільнюють процес старіння і повертають кожному по­крову здорове сяйво і пружність.

Велика кількість вітаміну А і С є у шпи­наті, помідорах, моркві, капусті броколі, бі­локачанній, зеленому і червоному солод­кому перцях, цитрусових, ягодах, бананах, буряках. Джерела вітаміну Е (токоферолу): мигдаль і фундук, насіння, лляна і оливкова олія. Крім перелічених продуктів, лікарі на­стійно рекомендують приймати капсули з токоферолом у кількості не менше 100 мг на добу.

Не менш корисні за своїми властивос­тями продукти, багаті на омега-3 ненаси­чені жирні кислоти. Вживання їжі або до­бавок з високим вмістом антиоксидантів і риб’ячого жиру (омега-3), але з мінімаль­ною кількістю насичених жирів, здатне уповільнити старіння шкірного покриву, покращує регенерацію клітин і стимулює утворення колагену.

3. Очищення і відлущування. Перший крок у будь-якому режимі з догляду за об­личчям повинен починатися з м’якого і щоденного очищення. Провідні дермато­логи одностайні, що неагресивні засоби для очищення мають вирішальне значення в косметичному догляді і є його основою. Крім того, вмиватися слід тільки прохолод­ною або теплою водою. Гаряча та холодна дратують епідерміс і викликають шкірні проблеми.

4. Зволоження. Адекватне зволоження епідермісу – це ключовий крок у поліпшенні кольору обличчя. У більшості випадків саме зневоднення винне в погіршенні зовніш­нього вигляду. Відновивши втрату вологи, ви повернете шкірі здорове сяйво і елас­тичність. Вибирайте зволожувальний засіб, який буде мати довгострокові переваги для шкірного покриву.

Якісна продукція здатна запобігти випа­ровуванню природної вологості епідермісу, створюючи бар’єр між шкірою і повітрям. Не забувайте користуватися термальною водою, яка не тільки підтримує водний ба­ланс, але також насичує клітини дерми ко­рисними елементами.

5. Захист від сонця. Допомагає змен­шити пошкодження, викликані шкідливим ультрафіолетом. Сонце призводить до ран­нього старіння, лущення і втрати вологи, тому завжди застосовуйте ефективні сон­цезахисні засоби.

Природні рецепти із застосуванням на­туральних інґредієнтів, які дозволяють по­ліпшити колір обличчя і здоров’я вашої шкіри:

  • Візьміть по одній ст. л. сухого моло­ка, меду, лимонного соку і половину ст. л. мигдалевої олії. Змішайте всі елементи до стану пасти і нанесіть масажними ру­хами на обличчя і шию. Змийте через пів години.
  • Замочіть 3-4 горішки несмаженого мигдалю, принаймні на 10 годин. Потім по­дрібніть, додавши трохи молока. Акуратно промасажуйте обличчя і залишіть суміш на 20 хвилин. Таку процедуру можна робити 2 рази на тиждень. Мигдаль, як відомо, під­вищує тонус шкіри і покращує її текстуру, а молочна кислота пом’якшує і вирівнює колір.
  • Використовуйте куркуму для догля­ду за обличчям. Зробіть суміш з куркуми і молока. Нанесіть на обличчя і змийте через годину прохолодною водою. Добре підхо­дить для жирного типу шкіри.
  • Людям зрілого віку відмінно підійде морквяно-картопляна суміш. Для її приго­тування необхідно змішати натерту моркву з жовтком і картопляним пюре. Залишити маску на обличчі на 20 хвилин.
  • Візьміть за звичку щоранку протирати обличчя кубиками льоду, приготовленими з трав’яних відварів. Така процедура по­вертає рум’янець і відмінно тонізує епідер­мальний шар, покращуючи кровообіг та об­мінні процеси в тканинах.
  • Подрібніть 1 зрілий помідор і додайте до маси 3-4 краплі лимонного соку. Перемі­шайте й нанесіть на обличчя. Змийте після 15 хвилин. Підходить для щоденного засто­сування.

Схожі новини