Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Чи залежите ви від погоди? Тест

Наскільки ви метеозалежні

У багатьох із нас стало звичкою співвідносити стан здоров’я з погодою. Ми знаємо, що голова може боліти від магнітної бурі, тиск піднятися — від перепадів атмосферного тиску, у вітряну погоду взагалі незатишно тощо.

Спробуємо за допомогою тесту з’ясувати, наскільки ви метеозалежні.

1. Прогноз погоди для вас — важлива складова новин і ви стежите за несприятливими днями? Так — 10 балів. Ні — 5.

2. Ви постійно обговорюєте погоду зі своїми близьки­ми і просто знайомими, при цьому співвідносите свій стан і стан погоди? Так — 10. Ні — 5.

3. Ви вмієте передбачати погоду за внутрішніми відчут­тями? Так — 10. Ні — 5.

4. Повернувшись із відпустки, проведеної в іншій кліма­тичній зоні, вам доводиться кілька днів заново адаптувати­ся у звичних умовах? Так — 10 балів. Ні — 5.

5. У вас явний дискомфорт під час магнітних бур, усе па­дає з рук. Ви пригнічені, немає сил, ви стаєте дратівливи­ми? Так — 10. Ні — 5.

6. У несприятливі погодні дні у вас набрякає обличчя, з’являються темні кола під очима й піт на чолі? Так — 10. Ні — 5.

7. Головний біль або носова кровотеча можуть свідчити як внутрішній барометр про наближення грози, похолодан­ня або магнітної бурі? Так — 10. Ні — 5.

8. У несприятливі погодні дні ви відчуваєте дискомфорт у кишечнику, втрачаєте апетит? Так — 10 балів. Ні — 5.

9. Якщо у вас з’являються болі в суглобах чи попереку або починає поколювати серце, ви точно знаєте, що піде дощ або сніг, погода зміниться? Так — 10. Ні — 5.

10. Ваші «страждання» в погану погоду затягуються на­довго, іноді на кілька днів? Так — 10. Ні — 5.

11. Ви ведете малорухомий спосіб життя, не любите за­рядки або контрастного душу вранці? Так — 10. Ні — 5.

12. Ви терпіти не можете міжсезоння через те, що по­гано почуваєтеся? Так — 10. Ні — 5.

Підіб’ємо підсумки. 60−70 балів. Ви у чудовій фізич­ній формі і примхи погоди вам не страшні. Якщо й трапля­ються нездужання, то вони, швидше за все, пов’язані з перевтомою або нервовою напругою. Ви швидко віднов­люєтеся після відпочинку.

80−95 балів. На жаль, ви належите до метеозалежних людей. Подумайте, як організувати свій режим дня. Вам підуть на користь усі водні процедури, походи в лазню (са­уну), прогулянки на свіжому повітрі, здорове харчування й навіть прийом адаптогенів у міжсезоння.

100−120 балів. Ваша адаптаційна система працює не дуже добре, організм сильно залежить від метеорологіч­ної обстановки. Не займайтеся самолікуванням, обстежте організм, щоб уникнути будь-яких серйозних захворювань. Проконсультуйтеся у терапевта й невролога.

Читайте також: У листопаді бур не очікується

Схожі новини