Передплата 2024 «Добра кухня»

У листопаді магнітних бур не очікується

Після буремного геомагнітного спалаху в останні дні жовтня заключного місяця осені потужних коливань не очікується

Проте протягом усього листопада магнітосфера Землі не буде цілковито спокійною. Про це свідчать дані Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН. Впродовж місяця нас, за її прогнозами, очікує кілька спалахів активізації магнітосфери, жоден з яких не повинен досягнути рівня магнітної бурі навіть G 1.

Перший має тривати до сьогодні, 8 листопада. Він буде невеликим (не повинен перевершити 3 балів), але метеозалежні можуть помітити його й відчувати головний біль.

Наступного варто очікувати 11 листопада. Його сила не повинна перевершити попереднього. Та все ж він обі­цяє стати випробуванням лише для метеозалежних людей і тих, кого турбують хронічні захворювання. Решта людей його, швидше за все, не відчує.

Найсильніший геомагнітний спалах очікується у середині місяця і триватиме із 14 по 18 число. Рівень акти­візації геомагнітного поля у цей час буде вищим, аніж у попередніх двох. А у пікові дні, 14 і 15 листопада, може сягнути навіть 4 балів. Людям із хронічними та серцево-су­динними захворюваннями, а також метеозалежним людям потрібно бути вкрай обережними. У цей час підвищується ризик виникнення інфарктів та інсультів. У наступні два дні геомагнітна інтенсивність піде на спад, однак і у цей час краще поберегти свої сили та більше відпочивати.

Наприкінці листопада на нас чекає ще один спалах. Триватиме він з 28 до 29 листопада. Буде він, за прогно­зами, середньої інтенсивності, але також може спричини­ти погіршення самопочуття.

Фахівці рекомендують у період магнітних збурень будь-якої інтенсивності більше відпочивати і проводити час на свіжому повітрі. Складну роботу бажано відкласти на інші дні. Намагайтесь уникати конфліктів та негативних емоцій. Ведіть здоровий спосіб життя. Подбайте у такий спосіб про свій організм, і магнітні бурі минуть для вас непомітно.

Читайте також: Сім звичок, які шкодять людському мозку

Схожі новини