Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Міські готелі чекає “застій”?

На початку воєнного стану номери бронювали на місяць-півтора проживання, тепер - на три доби

У перші тижні вторгнення рф у готелях міста Лева вільних місць не було. Але тепер їх не бракує, бо чимало українців із деокупованих територій і Києва повернулися додому. Покидають львівські готельні номери й іноземні делегації.

Як розповів “ВЗ” маркетинг-менеджер готелю “Швейцарський” Михайло Шевелюк, зараз готель заповнений на 65%, а ще місяць-півтора тому був “на стопі”.

“Від середини травня ситуація із заселенням почала погіршуватись, - каже пан Шевелюк. - Гості бронюють переважно на 3-4 дні, деякі на тиждень. Переважно це постійні клієнти готелю і представники державних установ, які перебувають тут у відрядженні. Також у деяких львівських готелях проживають закордонні журналісти. Щоправда, залишилося по одному-два, тоді як раніше їх було по 5-6 осіб. Також багато людей з Києва, Харкова, Сум, Чернігова тощо, які в нас мешкали, повернулися додому”.

“Зараз вільним є близько 30% номерного фонду, - додала менеджерка одного з тризіркових львівських готелів Анастасія. - Через це потрохи скорочуємо персонал, а раніше працювали на повну потужність. Припускаю, що влітку готельна сфера Львова буде у застої, який може тривати аж до скасування воєнного стану (діятиме щонайменше до 23 серпня. - Авт.)”.

Заступниця директора готелю “Дністер” Олександра Гагаріна вважає, що спад бронювання не є критичним для Львова (заповненість деяких готелів — до 60%).

“Добре, що в країні потрохи стабілізується ситуація і люди з інших регіонів повертаються у безпечні міста, - каже. - Які прогнози на літній сезон? Готельєри Львова вибудували концепцію про те, що наше місто стане місцем для закоханих. Львів стане містом тимчасових сімейних зустрічей. Йдеться про жінок з дітьми, які будуть на кілька днів повертатися з Європи до України, зокрема Львова, аби побачитися зі своїми коханими чоловіками. Після побачень жінки з дітьми знову повернуться у безпечну Європу”.

Схожі новини