Передплата 2024 «Добра кухня»

“Чому подорожчало таксі? А чому виникла криза з пальним?”

Водії машин “з шашечкою” працюють у вільному графіку, а вночі майже не беруть замовлень

Оскільки в Україні виник гострий дефіцит з пальним і на заправках бракує дизпалива, це неабияк вплинуло на роботу таксі. Останнім часом тарифи на послуги таксі зросли на щонайменше 15-20%. Пасажири відчувають перебої з роботою служби. Водії приїжджають на виклик невчасно, доводиться збільшувати тарифний план (якщо викликаєш машину через оператора). А вночі ситуація ще гірша - годі викликати машину, більшість водіїв не хочуть працювати, зокрема через брак пального.

Журналістка “ВЗ” провела експеримент. Вдень викликала телефоном машину таксі — з вулиці Любінської до початку проспекту Свободи (центр Львова). На другому кінці дроту запевнили, що водії працюють, перебоїв немає і машин вистачає. “Все гаразд, водії розв'язують питання з пальним, ваше замовлення буде виконано вчасно”, - сказала адміністратор служби таксі Ірина.

Але сума за поїздку розчарувала. Машина класу “Стандарт” - 90 гривень, класу “Комфорт” - 106 грн (раніше поїхати вдень з Любінської до центру коштувало не більше 70 грн. - Авт.). Є ще одна “опція таксі” - економпакет за 75 грн. “Що це таке?”- уточнила в адміністратора служби таксі. “Це найдешевший варіант ціни за поїздку, - пояснила. - Тут залежить від того, який з водіїв візьме це замовлення? Може, ніхто і не погодитися”.

У нічний час знову зателефонувала у цю службу таксі, аби викликати машину. Адміністратор погодила моє замовлення, ціна була трохи вищою, ніж вдень (орієнтовно на 15 грн). Але машина так і не приїхала на виклик... Це стосувалося не лише економваріанту, а й машину дорожчого класу.

Ще один варіант поїхати на таксі — знайти машину на вулиці, “біля бордюра”. Цього разу мені не пощастило. У традиційних місцях центру та у Залізничному районі не побачила “машин з шашечкою”…

“Чому подорожчало таксі? А чому виникла криза з пальним? - прокоментував ситуацію таксист Антон. - Ми і так тримаємо ціни, як лише можемо, бо якщо буде занадто дорого, будемо сидіти без роботи. Працюємо у вільному графіку. На хліб наразі вистачає”.

Читайте також: «Хай бензин буде навіть по 40 гривень, але щоб був!»

Схожі новини