Передплата 2024 ВЗ

Ціни «космічні»: українці змушені економити практично на всьому

Опитування свідчить, що 80% респондентів витрачає найбільше грошей на їжу

Переважна більшість українців відзначає зростання цін за останні місяці, люди змушені економити не лише на подорожах чи розвагах, а й навіть на харчах та здоров"ї. Такі дані опитування компанії Gradus Research.

Так, 90% опитаних відзначають ріст цін за останні декілька місяців.

39% через здорожчання змушені купувати дешевші товари. 24% змушені зменшити норму споживання або взагалі відмовитися від тих чи інших товарів. 42% відзначили, що через подорожчання товарів їхні витрати теж зросли.

Переважна більшість (80%) респондентів витрачає найбільше грошей на їжу. На другому місці — витрати на здоров'я (ліки, аналізи, медогляди). На третьому місці за витратами (27%) — купівля одягу, однак 43% зазначили, що змушені на одязі економити.

Найбільше люди змушені економити на подорожах (61%), розвагах (57%), техніці (47%) та одязі (43%). 16% змушені економити навіть на їжі, а 21% - на власному здоров'ї.

Дослідження було проведене дослідницькою компанією Gradus Research методом самозаповнення анкети в мобільному додатку. Онлайн-панель Gradus показує структуру населення міст, розміром понад 50 000 жителів віком 18−60 років за статтю, віком, розміром населеного пункту і регіону. Період проведення поля: 20 жовтня 2021 року, розмір вибірки: 1000 респондентів.

Читайте також: Темпи зростання цін досягли піку, — ООН

Схожі новини