Передплата 2024 «Добрий господар»

Кредобанк приєднався до державної програми доступних іпотечних кредитів «Доступна іпотека 7%»

Кредобанк одним із найперших банків України підписав договір на реалізацію Державної програми здешевлення вартості іпотечних кредитів «Доступна іпотека 7%». Договір було підписано 26 лютого у Міністерстві фінансів України

Державна програма здешевлення вартості іпотечних кредитів «Доступна іпотека 7%» реалізується Фондом розвитку підприємництва. Кредобанк є одним із банків, відібраних Фондом для надання кредитів за програмою. Особливістю програми є те, що для позичальника діє фіксована ставка у 7% річних на весь строк кредитування, а питання компенсації частини відсотків вирішується між Фондом і банком.

Основними умовами отримання доступного іпотечного кредиту під 7% річних є:

  • вартість житла — до 2,5 мільйонів гривень;
  • строк іпотечного кредиту — не більше 20 років;
  • розмір першого (початкового) внеску — не менше ніж 15% вартості предмета іпотеки;
  • сума іпотечного кредиту — до 2 мільйонів гривень.

«Кредобанк надає доступні кредити на придбання житло для українців за ставкою від 8% річних на перший рік кредитування з липня 2020 року. За цей час банк видав 995 іпотечних кредитів на загальну суму понад 1 мільярд гривень, а загальний іпотечний кредитний портфель фізичних осіб банку перевищив 2 мільярди гривень. Участь у програмі „Доступна іпотека під 7%“ дозволить банкові ще знизити вартість кредитування та допомогти ще більшій кількості українців здійснити мрію про власне житло», говорить голова правління АТ «Кредобанк» Єжи Яцек Шугаєв.

З липня 2020 року іпотечний кредит за фіксованою ставкою 10% річних на перший рік кредитування в Кредобанку можна отримати на придбання житла на вторинному ринку за умови участі власними коштами від 40% вартості об’єкта кредитування. Якщо позичальник отримує заробітну плату або чистий підприємницький дохід на рахунок у Кредобанку, фіксована ставка складе 8% річних на перший рік кредитування. У разі участі власними коштами від 20% до 39% відсоткова ставка на перший рік кредитування складе від 9% річних для клієнтів, що отримують дохід на рахунки в банку, та 11% річних для інших позичальників. Додаткові комісії за видачу кредиту — відсутні.

При купівлі нерухомості на первинному ринку фіксована відсоткова ставка для позичальників, що отримують заробітну плату або чистий підприємницький дохід на рахунок в Кредобанку, на перший рік кредиту складе від 9% річних при участі власними коштами від 40% та від 10% річних при участі власними коштами від 20% до 39% вартості об’єкта, що купується. Для інших позичальників ставка на перший рік складе відповідно 11% та 12% річних. Після перших трьох років кредитування за іпотечним кредитом діє змінна відсоткова ставка, що розраховується з маржею банку на базі UIRD3M — індикативної ставки Українського індексу ставок за 3-місячними депозитами фізичних осіб, яка публікується щоденно на офіційному сайті Національного банку України. Термін кредитування — до 20 років.

У грудні 2020 року Кредобанк отримав нагороду в номінації «Доступний кредит» VIII Всеукраїнської будівельної премії «Ibuild-2020», яку заснувала та щорічно проводить Конфедерація будівельників України.

Довідка:

АТ «КРЕДОБАНК» заснований у Львові у 1990 році, віднесений Національним банком України до системно важливих банків та входить до фінансової групи PKO Bank Polski — найбільшої фінансової інституції Польщі та однієї з найбільших фінансових груп Центрально-Східної Європи. Домінуючий підрозділ групи — найбільший банк Польщі PKO Bank Polski зі 100-літньою історією, найстійкіший з 48 банків Європи за результатами стрес-тестів Європейської адміністрації банківського нагляду (листопад 2018 р.).

«КРЕДОБАНК» пропонує повний спектр послуг для роздрібних клієнтів, підприємств малого, середнього та великого бізнесу України. Банк активно кредитує роздрібних клієнтів та малий і середній бізнес, пропонуючи низку спеціальних програм із мінімальними відсотками. Банк має кредитний рейтинг за національною шкалою на найвищому рівні uaAAA зі стабільним прогнозом та короткостроковий кредитний рейтинг банку на найвищому рівні uaK1 від агентств «Стандарт-Рейтинг» та «Експерт-Рейтинг».

Прес-служба АТ «Кредобанк»