Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Греки бойкотують турецькі товари

У такий спосіб висловлюють протест проти перетворення стамбульського музею “Свята Софія” на мечеть

У колисці православного християнства, Елладі, реакція на цю новину була бурхливою. Хоча греки досі не до кінця не вірять, що президент Туреччини Ердоган віддасть під мечеть музей «Ая Софія» у Стамбулі, колишній найбільший у світі православний храм Святої Софії Константинопольської.

Напис: "Бойкот Туреччині. Уникайте купувати продукти з barcode, який починається на 868 і 869»
Напис: "Бойкот Туреччині. Уникайте купувати продукти з barcode, який починається на 868 і 869»

Звістка про те, що музей «Свята Софія» стане мечеттю, викликала у Греції шок і обурення. Розповіла кореспондентці «ВЗ» голова Асоціації української діаспори у Греції «Українсько-Грецька Думка» Галина Маслюк.

Галина Маслюк
Галина Маслюк

— На телефони греків надходять повідомлення про бойкот турецьких товарів. Зокрема, вказують штрих-код, який свідчить про те, що товар цей турецького виробництва, а відтак його треба бойкотувати.

Галина Маслюк каже, останнім часом відносини між Грецією і Туреччиною (обидві держави є членами НАТО) напружені. Днями риболовні судна турків наблизилися впритул до грецького острова Міконос. Ситуація зі Святою Софією, на думку греків — це чергова провокація. У Греції не впевнені, що президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган справді збирається перетворити на мечеть музей «Ая Софія», колись найбільший храм православному світі.

Якщо це все-таки станеться, то Європейський Союз, сподіваються у Греції, запровадить щодо Туреччини санкції.

Схожі новини