Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У 2017 році на Львівщині Агрохолдинг «МРІЯ» спрямував 0,8 млн. грн. на соціальні проекти і сплатив 10,32 млн. грн. податків

«МРІЯ Агрохолдинг» відзвітував про реалізовані у 2017 році соціальні проекти та сплачені податки.

Підприємства Агрохолдингу, розташовані у Львівській області, загалом сплатили податків на суму 10,32 млн. грн. А сума соцінвестицій Компанії на Львівщині сягнула 804 тис. грн.

Загалом же за попередній рік Компанія сплатила до бюджетів усіх рівнів 443,8 млн. грн. податків, що на 24% більше, ніж у 2016 році. А на реалізацію соціальних проектів Благодійний фонд Агрохолдингу спрямував за 2017 рік 21,5 млн. грн., збільшивши соціальні виплати на 1,2 млн. грн.

Кошти соціального бюджету традиційно виділялися на підтримку інфраструктури, медицини, культури, освіти, спорту, на допомогу бійцям АТО. Серед основних соціальних проектів, які підтримав Агрохолдинг «МРІЯ» в 2017 році на Львівщині, – придбання для військових із Пустомитівського району приладу нічного бачення, вартість якого становить 40 тис. грн. Так у цей непростий для країни час Компанія допомагає бійцям на сході. У підсумку, на підтримку обороноздатності країни в 2017 році вона спрямувала 1,97 млн. грн., з них 111,6 тис. грн. – у Львівській області. Фінансову підтримку «МРІЇ» особливо відчули й у Дрогобицькому районі краю: тут 20 тис. грн. Агрохолдинг виділив на підтримку місцевого реабілітаційного центру для атовців.

Понад 123 тис. грн. за 2017 рік Агрохолдинг спрямував на реалізацію інфраструктурних проектів на території області. В першу чергу – це ремонт місцевих доріг у селах, де «МРІЯ» обробляє землі. В тому числі, за ці кошти суттєво покращили дорожнє покриття у Ріпчицях Дрогобицького району. Окрім того, стараннями «МРІЇ» у селі Семенівка Пустомитівського району було проведено водогін, що дуже важливо для інфраструктури цього населеного пункту. На закупівлю труб для цього водогону Компанія надала 25 тис. грн.

Не залишився Агрохолдинг осторонь і духовних потреб громад – упродовж 2017 року допомагав ремонтувати церкви та упорядковувати кладовища. Так, був реалізований проект з облаштування церковного подвір’я у селі Жирівка, що у Пустомитівському районі: на придбання бруківки для нього Компанія виділила 36 тис. грн. Громада села Хоросно також витратила частину своїх соціальних коштів від «МРІЇ» на ремонт духовної святині: 14 тис. грн. було витрачено на розпис місцевого храму. А ще традиційно попіклувалися аграрії і про найменших: благодійна допомога Компанії у розмірі 28 тис. грн. була спрямована на облаштування спортивного май­данчика у Великому Любіні на Городоччині.

Фінансова підтримка «МРІЇ» кооперативам на території Львівської області у 2017 році становила 12,2 тис. грн. Зазначимо, що для розвитку кооперативного руху «МРІЄЮ» передбачений окремий бюджет. У 2017 році він становив 1,3 млн. грн., що на 430 тис. грн. більше бюджету 2016 року. Кошти були спрямовані на підтримку і розширення вже діючих кооперативів, а також на створення 10 нових, серед яких молочні, ягідні, бджолярські, а також кооператив з обробки ґрунту.

«Разом із відновленням «МРІЇ» та нарощуванням виробництва закономірно зростають і сума податкових відрахувань з боку Агрохолдингу, і фінансова підтримка громад та наших пайовиків, – коментує генеральний директор Компанії Саймон Чернявський. – Наша довгострокова КСВ-стратегія передбачає не тільки допомогу нашим громадам у вирішенні найбільш гострих соціальних проблем, а й реалізацію стратегічних проектів, спрямованих на розвиток. Протягом останніх двох років ми активно підтримуємо кооперативний рух у сільській місцевості, вбачаючи в цьому можливість для людей гідно заробляти у своїй країні, розвиватися самому і робити внесок у розвиток своїх сіл».

Варто зауважити, що за три роки, відколи «МРІЯ» отримала нове керівництво та започаткувала програму соціальної підтримки місцевих громад, налагодилась ефективна співпраця між селянами та Компанією. Адже благодійна фінансова допомога з розрахунку 100 грн. за кожен гектар землі в обробітку спрямовується виключно на ті потреби, які є пріоритетними для селян. Вони самостійно на зборах села вирішують, на що саме використати кошти від «МРІЇ», а Агрохолдинг, своєю чергою, йде назустріч людям і справно виконує взяті на себе зобов’язання.

Олена АНТОНІВ.