Передплата 2024 «Добра кухня»

Фіцо: "Словаччина збереже обсяги реверсних поставок газу до України"

  • 02.06.2015, 12:04
  • 1 689

Словаччина не збирається зменшувати обсяги поставок газу в Україну.

Про це йшлося під час телефонної розмови Президента Петра Порошенка з прем'єр-міністром Словацької Республіки Робертом Фіцо, повідомляє Укрінформ з посиланням на прес-службу Глави держави.

"Лідери України та Словаччини обговорили широке коло питань економічної взаємодії, включаючи її енергетичну складову та аспекти забезпечення транзиту природного газу. Прем'єр-міністр Словацької Республіки підтвердив наміри його країни зберегти обсяги реверсних поставок газу в Україну", - йдеться у повідомленні.

Обговорюючи ситуацію на Донбасі, Петро Порошенко та Роберт Фіцо відзначили відсутність суттєвої деескалації, що чітко підтверджується також звітами СММ ОБСЄ.

"Роберт Фіцо підтвердив, що Словаччина, як відповідальна держава, і надалі підтримуватиме єдність Європейського Союзу у питанні санкцій стосовно РФ. Президент України та прем'єр-міністр Словацької Республіки також погодилися, що критично важливими є додаткові зусилля задля ефективної імплементації Мирного плану на Донбасі", - зазначили у АП.

Схожі новини