Передплата 2024 «Добра кухня»

Українська економіка перевершила очікування Світового банку

  • 23.11.2014, 11:51
  • 1 768

Світовий банк очікує деякого поліпшення економічної ситуації в Україні в IV кварталі і за підсумками року, але пропонує новому уряду якомога швидше розпочати реалізацію плану економічних реформ.

Про це повідомляє NewsOboz.org з посиланням на директора СБ у справах Білорусі, Молдови та України Чімяо Фана.

«За підсумками року ми очікуємо, що економіка України покаже наскільки кращими є результати. ВВП протягом трьох кварталів 2014 року падав, але не так драматично, як ми думали. У середньому падіння склало 3,6%. Економісти чекали, що падіння буде більшим, — сказав Фан. — За підсумками року падіння буде також значним, але не настільки, як очікували раніше. Ми прогнозували 8% (за підсумками року — ред.), але, ймовірно, цифра виявиться меншою», — цитує директора веб-видання.

При цьому Фан підкреслив, що уряд повинен якомога швидше почати реалізацію плану економічних реформ, щоб зберегти тенденцію економічного зростання. Відсутність перетворень в економіці, на думку голови представництва, буде не менш згубним для України, ніж продовження конфлікту на сході країни.

«Що стосується наступного року. Якщо конфлікт на сході триватиме, безперечно, це матиме вплив на економіку. Але треба розуміти і те, що не менший вплив матиме і швидкість проведення структурних реформ, особливо, в енергосекторі. Дефіцит «Нафтогазу» втричі більший за дефіцит бюджету — ось на що потрібно звернути увагу», — наголосив Фан.

Він зазначив, що Світовий банк не ставить термінів виконання реформ. «Але ми говоримо про те, що їх треба втілювати вже зараз. Чим швидше, тим краще», — сказав він.

Схожі новини