Передплата 2024 «Добра кухня»

Завдяки ЗСУ можемо навчатися і працювати

В Яворівському районі організовують благодійні ярмарки у навчальних закладах

Благодійний шкільний ярмарок
Благодійний шкільний ярмарок

Гамірно, дружно і смачно відбувся благодійний шкільний ярмарок у Івано-Франковому закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів імені Івана Франка на підтримку ЗСУ.

Учні напекли чимало різ­номанітних смаколиків — тістечок, пиріжків, кексів, вафель, окрім того, виготовили браслети, малюнки, патріотич­ні аксесуари. Про це розпові­ли в Івано-Франковій селищній раді, що в Яворівському районі Львівської області.

Учасники та гості відчува­ли особливе піднесення, розуміючи, що таким чином нада­ють посильну допомогу тим, хто їх зараз захищає. Адже за­вдяки нашим захисникам та захисницям усі можуть навча­тися і працювати заради май­бутнього України.

Долучились до ярмарку й учителі школи, які залюбки ку­пували вироби учнів, а також варили смачний куліш. Керів­ництво подякувало за актив­ність і підтримку батькам, дітям та учителям, які долучилися до потрібної справи.

На потреби воїнів вдалося зібрати 21 367 грн. Кошти пере­дали у ГО «Спілка ветеранів АТО «Янів» на потреби захисників.

Окрім школярів, до допомо­ги ЗСУ в Івано-Франковій ОТГ долучилися навіть дошкіль­нята. Нещодавно у ЗДО «Ма­лятко» на святі «Осінній ярма­рок» діти прославляли щедру й благословенну осінь і зібрали 16 282 грн на потреби ЗСУ.

Кекси

3 яйця, 5−7 г ванільно­го цукру, 1 склянка цукру, дрібка солі, 30 мл олії, 200 г сметани від 20%, 1 ч. ложка соди, 30 г вершкового мас­ла, 300 г борошна.

У глибоку миску розбити яйця, додати цукор, ванільний цукор і сіль.

Збити за допомогою міксе­ра на пухку піну. Якщо немає міксера, можна вінчиком.

На водяній бані або в мікро­хвильовій печі розтопити мас­ло, трохи остудити і додати до нього олію. Перемішати і вилити в яєчну суміш. Додати сметану і перемішати на однорідну масу.

Борошно просіяти в окре­му ємність, перемішати і виси­пати до рідких інґредієнтів. За­місити гладке однорідне тісто. Розкласти у силіконові фор­мочки. Не заповнювати фор­мочки повністю, тісто ще підні­меться. Випікати у розігрітій до 200°С духовці 20−25 хв.

Дати охолонути і вийняти з формочок. За бажання поси­пати цукровою пудрою.

Схожі новини