Передплата 2024 «Добра кухня»

Вівсяна запіканка

Рецепт легкого десерту до кави дуже простий і поживний, адже вівсянка містить клітковину

Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці - 12 ст. л.
  • вода - 1,5 склянки
  • яйце - 1 шт.
  • вишня ( або інші ягоди за смаком) - 50 г
  • волоські горіхи - за смаком
  • кориця - за смаком
  • цукор - 3 ст. л.
  • яблуко - 1 шт.

Приготування:

  1. Залийте пластівці окропом і запарюйте протягом 5 хвилин.
  2. Додайте нарізане кубиками яблуко, вишню, цукор і яйце, добре перемішайте.
  3. Вилийте вівсяне тісто в змащену маслом форму для випічки, посипте корицею і меленими горіхами.
  4. Випікайте протягом 30 хвилин за температуру 180 градусів.

Такий десерт смакуватиме із запашною кавою або ж фруктовим чаєм.

Читайте також: Як приготувати корисне вівсяне печиво