До недільного бранчу. Шоколадний кекс
Рецепт
Існує багато легенд про те, що люблять їсти у королівській родині. Одна з таких страв — це шоколадний кекс. Готувати його доволі легко, тому давайте й ми поласуємо справжнім королівським десертом у себе вдома.
Інгредієнти
- 160 г борошна (+ 10 г для посипання форми)
- 2 яйця (+ 1 яйце окремо для цукру)
- 100 г цукру
- 1 ст. л. какао
- 1 ч. л. розпушувача
- 80 г чорного шоколаду
- 150 г вершкового масла (+ 10 г для змащування форми)
- 1 дрібка солі
Приготування
В мисці збийте віничком 1 яйце зі 100 г цукру. В іншу миску висипте 160 г борошна та вбийте 2 яйця. Перемішайте віничком.
Далі всипте до борошна какао і розпушувач, ще раз ретельно перемішайте.
У невеличкій каструльці розтопіть 150 г вершкового масла на повільному вогні та перелийте у миску до борошна з какао. Ретельно перемішайте лопаткою.
Поєднайте збите із цукром яйце з борошняною сумішшю. Ще раз перемішайте.
Наріжте 80 г шоколаду довільними невеличкими шматочками. Пересипте шоколад у тісто та розподіліть лопаткою.
Форму для запікання повністю змастіть зсередини вершковим маслом, а потім трохи присипте борошном. Зайве борошно витрусіть.
Викладіть тісто у форму та поставте у розігріту до 180 градусів духовку на 35−40 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною паличкою. Готовому кексу дайте охолонути хвилин 10, потім діставайте з форми та нарізайте.