До недільного бранчу. Шоколадний кекс

Рецепт

Існує багато легенд про те, що люблять їсти у королівській родині. Одна з таких страв — це шоколадний кекс. Готувати його доволі легко, тому давайте й ми поласуємо справжнім королівським десертом у себе вдома.

Інгредієнти

  • 160 г борошна (+ 10 г для посипання форми)
  • 2 яйця (+ 1 яйце окремо для цукру)
  • 100 г цукру
  • 1 ст. л. какао
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 80 г чорного шоколаду
  • 150 г вершкового масла (+ 10 г для змащування форми)
  • 1 дрібка солі

Приготування

В мисці збийте віничком 1 яйце зі 100 г цукру. В іншу миску висипте 160 г борошна та вбийте 2 яйця. Перемішайте віничком.

Далі всипте до борошна какао і розпушувач, ще раз ретельно перемішайте.

У невеличкій каструльці розтопіть 150 г вершкового масла на повільному вогні та перелийте у миску до борошна з какао. Ретельно перемішайте лопаткою.

Поєднайте збите із цукром яйце з борошняною сумішшю. Ще раз перемішайте.

Наріжте 80 г шоколаду довільними невеличкими шматочками. Пересипте шоколад у тісто та розподіліть лопаткою.

Форму для запікання повністю змастіть зсередини вершковим маслом, а потім трохи присипте борошном. Зайве борошно витрусіть.

Викладіть тісто у форму та поставте у розігріту до 180 градусів духовку на 35−40 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною паличкою. Готовому кексу дайте охолонути хвилин 10, потім діставайте з форми та нарізайте.

Джерело