Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Інтернаціонал моральних збоченців»

Мораль європейських держав спирається на Десять Божих заповідей. Якщо ж якась держава порушує заповіді, а саме «не вбий та не кради», її слід визнати не тільки державою-терористом, а й державою моральних збоченців

У початкових класах середньої школи наша вчителька розповідала таку байку про Леніна: веде його поліцай до в'язниці та й повчає: ”Даремно ти, юначе, преш на російський уряд, адже це - кам'яний мур!”. Ці слова згадалися після виступу угорського прем'єра Віктора Орбана. Він заявив, що Україна не зможе перемогти у війні, бо росія - це кам'яний мур.

Пригадую, вчителька, витримавши паузу, розповідала, як Ленін відповів поліцаю: “Мур, але гнилий, тицьни пальцем й розвалиться!”. Звісно, цю байку придумали ленінські пропагандисти, але той мур справді був гнилий.

Тим часом колега Орбана, на прізвище Лукашенко, заявив, що не вважає український уряд нацистським. І далі запустив троянського коня миру. Він сказав, як і Орбан Через два дні, що росія, мовляв, дбає лише про свою безпеку, бо боїться, коли ракети радіусом 200, 300 або 500 кілометрів з'являться у захисників України. Через цей острах росії Лукашенко радив українському урядові скористатися нагодою і домовлятися про мир з росією.

У заявах і Орбана, і Лукашенка немає й згадки про звільнення українських територій від загарбників. Українська влада чітко визначилась з умовами миру - звільнення усіх українських земель, включно з Кримом. Орбан з Лукашенком не можуть не знати про цю позицію української влади, тож їхні заяви мають на меті сподобатися росії, а не сприяти миру. Угорський уряд це робить не тільки заради російських нафти та газу. Ще більшою мірою він є залежним від атомної електрогенерації. Єдину атомну електростанцію у місті Пакш на Дунаї збудували російські компанії, і обслуговують її російські фахівці. Відпрацьоване ядерне паливо вивозиться на зберігання до росії. Також з росією підписаний контракт на будівництво додаткових атомних енергоблоків потужністю понад 2 Гігавати. І росія дала кредит Угорщині на збільшення електрогенерації. Відтак Угорщина повністю залежна від росії у всіх аспектах енергетики. Тому і грає роль троянського коня у Євросоюзі.

Тим не менше Угорщина залишається суверенною державою. Чого не скажеш про Білорусь. Вона свій суверенітет втратила давно. Утворивши союз з росією на правах молодшого партнера і як постійний жебрак російських кредитів та пільгових цін на енергоносії, повністю залежна від милості путіна. Також російський ринок є критично важливим для реалізації багатьох білоруських товарів. Навіть начальником Генерального штабу їхніх збройних сил є випускник Академії генерального штабу росії генерал-лейтенант Вольфович.

Білоруська армія повноцінно не бере участі у російській агресії тільки тому, що російські генерали не вбачають реальної користі від цієї армії. Вона не має досвіду участі у бойових діях і не має мотивації вмирати за російські амбіції. Тому росія і побоюється, що ці військовослужбовці можуть обернути зброю проти них. Їх використовують для відтягування певної кількості українських Збройних сил до білоруського кордону. Але якщо у росії буде оголошено мобілізацію, білоруських військових теж спіткає зла доля війни.

Тож, беручи до уваги відсутність реального суверенітету Білорусі, на заяви Лукашенка слід звертати ще менше уваги, ніж на заяви Орбана.

Мораль європейських держав спирається на Десять Божих заповідей. Якщо ж якась держава порушує заповіді, а саме «не вбий та не кради», її слід визнати не тільки державою-терористом, а й державою моральних збоченців.

росія спочатку вкрала газоносні площі та родовища довкола Криму. Згодом почала масові вбивства українського народу, бо він не хотів погодитися з цією крадіжкою. Ці дії глибоко противні християнській моралі, і 70 відсотків росіян, що підтримують грабежі та вбивства, теж є моральними виродками і збоченцями, як і їхня влада. Відтак уряди країн, які підтримують росію, теж стають моральними збоченцями. Наразі, вже можуть утворити «Інтернаціонал моральних збоченців», куди, крім росії, увійдуть уряди Сирії, Північної Кореї, Білорусі та Угорщини.

Віктор Орбан особливо радіє відставці Бориса Джонсона та Маріо Драгі. З цього приводу хочемо нагадати пану прем'єру, що Угорщина втратила Трансильванію через те, що опинилася свого часу з неправильного боку історії. Замість зловтіхи щодо зміни урядів Великої Британії та Італії ми радимо подбати, щоби цього разу Угорщина опинилася з правильного боку історії. Інакше, прокинувшись одного ранку, Орбан може побачити, що місто Сегед вже знаходиться у Сербії.

Схожі новини