Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Хлопчики з Банкової упевнені, що переграли наших західних союзників

А хто такий Олексій Симоненко, якого ставлять генпрокурором замість Венедиктової?

Річ у тому, що це найзашквареніший персонаж в нинішній генпрокуратурі. Найкращий друг Олєжєньки Татарова, який ніколи не гребував фальшуванням справ для друга.

У січні 2022 цього року саме Олексій Симоненко підписував підозру для Порошенка. Ту саму, яка обернулась піар-тріумфом Порошенка в аеропорту «Жуляни».

Саме Олексій Симоненко є тою персоною, яка, без перебільшення, врятувала заступника голови Офісу президента Олега Татарова від арешту. Спочатку Симоненко передав справу Татарова від САП до СБУ. Ні, не в справі про замах на національну безпеку і територіальну цілісність. В справі афери забудовника Микитася. Це корупційний злочин, який би не мало розслідувати СБУ. Але в сучасній Україні все інакше – Служба, замість того, щоб ловити російську агентуру, продовжує виконувати невластиві їй функції.

Зокрема, й функцію протидії корупції. Та мова зараз не про те. Далі, після передачі від САП до СБУ справи, у якій фігурує Татаров, стався взагалі безпрецедентний випадок: прокурор під час суду 30 грудня відмовився від свого клопотання про запобіжний захід у вигляді арешту для Татарова, і той пішов спокійнісінько собі святкувати Новий рік.

Олексій Симоненко має звання «заслуженого юриста», декілька медалей та ордени, якими його нагородив президент-втікач Янукович. Як так сталось?

Симоненко в 2010 році прийшов в СБУ. Там він зійшовся з тодішнім головою Служби Валерієм Хорошковським, отримував від нього нагороди. Як отримував нагороди і від Віктора Януковича за поданням Хорошковського. Тепер ще більш стає зрозумілою тяглість Симоненка до порятунку чиновників часів експрезидента та до переслідування активістів Майдану, учасників російсько-української війни.

Для чого Зеленський витягнув цього фрукта саме зараз, коли у розпалі війна? А для того, щоб покрити усіх винуватих у здачі Півдня, трагедії оборонців Маріуполя. А ще урятувати Олєжєньку Татарова і Андрія Єрмака від запитань, які задають наші західні партнери. Те саме США і конгресвумен Спартц.

Хлопчики з Банкової упевнені, що переграли наших західних союзників. Але річ у тому, що усі все бачать. І ні, війна нічого не спише. Це привід спитати: «На чиїй саме стороні ви були ДО нашої перемоги?»

Джерело

Схожі новини