Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На Луганщині росіяни хочуть створити локальні котли для ЗСУ, але ситуація контрольована

14 червня Генштаб повідомив, що противник не припиняє насту у Східній операційній зоні та завдає ракетних і авіаційних ударів по об’єктах інфраструктури на території України. Наразі за підтримки артилерії штурмує Сєверодонецьк

Росіяни змінили тактику боїв на Луганщині: намагаються оточити угрупування ЗСУ, які тримають оборону поблизу селищ Золоте та Гірське.

Поясню, про що йдеться. російська федерація використовує на Луганщині тактику "малих ножниць", тобто створення локальних котлів для українських угруповань. Наразі йдеться про  оточення українських сил, які тримають оборону поблизу селищ Золоте та Гірське.

За інформацією з місця подій, Комишуваха наразі блокується російськими військовими. А їхній наступ в районі Тошківки був намаганням узяти під контроль трасу Лисичанськ-Золоте, яка з'єднує з Лисичанськом українські сили, що тримають оборону поблизу Золотого.

У районі Комишувахи російські окупанти не змогли просунутися біля залізничної станції Світланове.

На мою думку, у найближчі 2-3 дні цей напрямок буде найгарячішим. Невипадково росіяни поблизу Врубівки застосовали систему ТОС-1А "Солнцепек". Це важка вогнеметна система. При цьому вона б‘є не стільки по позиціях ЗСУ, скільки, у першу чергу, проти цивільного населення. Що й призвело до тотальної руйнації селища і масової загибелі мирних жителів.

Наразі Попаснянське угруповання окупаційних військ намагається обійти Врубівку з півдня та південного заходу, просуваючись від Вікторівки. Саму Врубівку противник не контролює.

Під час спроби відновити штурм у напрямку Оріхове — Золоте окупанти отримали відсіч українських захисників та відійшли.

Нагадаю, у Сєверодонецьку противник намагається закріпитися в центрі міста та продовжує штурм позицій українських військових. Ситуація складна, але контрольована. Загрози оперативного оточення наших військ в Сєверодонецьку немає.

Схожі новини